Tässä perheessä lapset saavat hyppiä pöydillä: "He löytävät rajansa kokeilemalla"

Armi, Luukas, Ruut,  Elias, Akseli ja Aamos ovat kiipeilleet koko elämänsä. ”Halusimme kodin, jossa lapsilla on vapaus olla lapsia”,  Juha ja Mari sanovat.

Juha Järvinen on koti-isä, jonka kuusi lasta kiipeilevät seinillä. Siksi heitä ei tarvitse komentaa. Esimerkillään Juha näyttää, miten eletään, vaikka ei ole sitä aina tiennyt itsekään.Lue koko juttu

Tässä perheessä lapset saavat hyppiä pöydillä: "He löytävät rajansa kokeilemalla"

Kommentit (1)

Juttu on Vanha (KK 20/2014), mutta kuin Uusi :0)!

Miten IHANAT Vanhemmat !  Varsinkin Juha.

Kun tyttäreni oli pieni asuin 35 neliön yksiössä. Ei ollut mahdollisuutta rakentaa kiipeilytelineitä ym. :0(. Muuten kannustin tytärtäni olemaan rohkea. - Noh. Kerran, kun hän oli 5-vuotias hän ja hänen kaverinsa kiipesivät Sinebrychoffin 5 m korkean takorautaportin huipulle. Meidän äitien takaa kuului iloinen ja ylpeä hihkunta: "Hei. Kattokaa missä me ollaan!" - Minulla meni kyllä sydän kurkkuun, mutta ihailin, ja sanoin sitten rauhallisesti: "Tulkaapas nyt alas, niin mennään mehulle ja pullalle." Tytöt kiipesivät nolla-ajassa alas.

Kaksi vuotta myöhemmin he kerran menivät bussilla 5-6 pysäkkiä liian pitkälle Hesan keskustassa. Tyttöset palasivat onnellisesti takaisin kotiin kysymällä neuvoa parilta ihmiseltä.

Minä itse olin 6-vuotias, kun perheemme muutti Lohjalle. Minulla oli leikkikavereina pelkästään poikia. Pitihän minun olla yhtä "kova" kuin pojat. Kiivetä mäntyyn korkeammalle kuin he. Antaa turpiin pojalle, joka kiusasi minua...

Noh. Yhden ainoan kerran tuli vähän pahempi vamma. Pojat haastoivat minut hyppäämään hylätylle rautapöydälle, joka oli parin metrin päässä. Minä hyppäsin. Hyppyni jäi vähän lyhyeksi, ja sääreni osui rautapöydän laitaan. Huusin kuin palosireeni. Isäni tuli apuun työpaikaltaan Faner Oy:stä. - Minulla on vieläkin pieni lommo sääressäni tuosta (niin pieni, että sitä ei voi kuvata säärikarvojeni takia :0).

  • ylös 16
  • alas 12
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat