Näin teet sushiriisiä oikein

klo 8:00 | 13.10.2015
Hyvän sushiriisin valmistaminen on sushiaterian haastavin työvaihe, sillä raaka tai ylikypsä riisi pilaa koko ruuan. Näillä ohjeilla onnistut!Lue koko juttu
Hyvän sushiriisin valmistaminen on sushiaterian haastavin työvaihe, sillä raaka tai ylikypsä riisi pilaa koko ruuan. Näillä ohjeilla onnistut!Lue koko juttu
Ladataan...
Tällä reseptillä tuli täydellistä sushiriisiä! Kiitos! :)
Teimme tämän ohjeen mukaan, tosin erotiikan ja ranskalaisen Alsace Willy Gisselbrecht -valkoviinin säväyksellä. OBS: Jouduimme kuitenkin huuhtomaan riisiä 10 kertaa. Prosessi kesti kauan myös siitä syystä, että välissä oli pakko maistella kaikkea, kuten ohjeessa kovin kehotettiin. Aloitteiljoille voisimme antaa seuraavan ohjenuoran: jos tapaatte ensimmäisiä kertoja treffikumppanianne kuten allekirjoittaneet, sushiriisin valmistus on mitä mainioin tapa tutustua toisiinne. Erinomainen ohje, vaikkakin määrät kahdelle suursyömärille olivat hieman ylimitoitetut. Suhteutimme ohjeen kahdelle hengelle kaavalla 0,3 x A , kun:
A = ohjeen mukainen määrä raaka-aineita.
Tein etikkaa puolet liikaa, koska ensin ohjeessa mainitaan 5 dl riisiä, mutta etikka onkin 1 l riisiä mukaan!
Kiitos reseptistä! Muuten oikein jees, mutta riisiviinietikan määrää kannattaa kokeilla pienellä varauksella. Itse muutamaa versiota vertaillen tein "jotain sieltä välistä" ja päädyin tekemään n. desin riisiviinietikkaa ja oli silti omaan makuun hieman turhan etikkainen. Ens kerralla teen puolta kiloa kohti puolisen desiä.
Ohjehan oli neljälle, ei kahdelle suursyömärille!!
Itse tein ohjeen mukaan riisin, riitti kolmelle kohtuudella.
Riisistä tuli puuroa ja maistui etikalle. Sitten huomasin, että suhdehan on ihan pielessä. Ois pitäny kattoo etikkapurkin kupeesta, siinä suositeltiin 3 ruokalusikallista / 250g. Koetin maistella etikkaa lisäillessä, mutta eipä se siinä kohtaa maistunut. Lopputulos oli etikkainen puuroriisi, joka lensi roskiin. Onneks kuitenkin käytin pari tuntia sen valmistamiseen. No kaikesta oppii, näemmä jotkut ohjeetkin opettaa kantapään kautta.
HYI! tuli etikkapuuroa. ettikää suosiolla toinen ohje tää on ihan huono :(
Todella loistava ohje! Olen syönyt useasti kotitekoista sushia, ja tämä oli ylivoimaisesti parasta tähän mennessä. Rakenne oli mehevä ja suutuntuma juuri oikea. Voittaa useimpien suomalaisten ravintoloiden sushin. Etikan määrä kannattaa laskea tarkasti ja aloittaa lisäys varovasti ja maistellen, kuten ohjeessa kehoitetaan. 250g riisistä tuli sopivan täyttävä setti kahdelle ruokailijalle. Etikkaseosta meni tuohon määrään arviolta vajaat 3/4 laskennallisesta määrästä.