Kuinka laittaa anopille rajat?

Lukittu

Mitä tehdä, ettei ensimmäisestä lapsenlapsestaan innostunut anoppi ala liikaa järjestää asioita?Lue koko juttu

Kuinka laittaa anopille rajat?

Kommentit (4)

Olen itse onnellinen, pian 2 vuotiaan tytön mummi. Hän on ensimmäinen lapsenlapseni ja omaksi ällistyksekseni  hurahdin  vauvan odotukseen kunnolla. Muistutin usein itseäni, että lapsi, jota odotetaan ei ole minun vaan lapseni lapsi. Emme me hurahtaessamme kuitenkaan pahaa tarkoita. Sen toki ymmärrätkin. Kahdessa vuodessa ainakin itselläni se ensihuuma on tasoittunut, ja nyt olen nuorenparin mielestä jopa liiankin harvoin kyläilemässä.  Anna siis anoppisi tuoda sinulle tavaroitaan, eihän sinun ole pakko niitä käyttää. En ainakaan itse ajatellut, että kaikkea mitä vien , on käytettävä. Halusin vaan viedä näytille tyyliin -  ota tai jätä. Ei siinä mitään mielen pahoittamista tullut. Jos jo heti esim. sänkyä tms. tuodessa tiedät, ettet tarvitse/halua kyseistä tavaraa, voit mielestäni aivan hyvin sanoa hänelle ystävällisesti, että ihanaa kun hän tuo, mutta olet jo katsonut valmiiksi jotain muuta. Jos hän on fiksu, hän kyllä ymmärtää. 

Se, mikä sinun on tehtävä anopille ja omalle äidillesi selväksi heti lapsen synnyttyä ( ei mielestäni sitä ennen ) on, että lapsen kasvatus ja  siihen liittyvät säännöt ovat teidän asianne. Isovanhempien on noudatettava kasvatusohjeitanne. He ovat hyviä neuvonantajia silloin kun kysytään  ja korvaamaton tuki hädän hetkellä.  Huomaat pian, että juuri isovanhemat ovat kullanarvoisia kun tarvitset ihanan miehesi kanssa kahdenhetkistä aikaa.

Nauttikaa siis  niin vanhat kuin nuoret lapsenne odottamisesta, kaikki löytävät ajan tullen oman roolinsa.  Jos on ongelmia, älä pelkää ottaa asiaa esille anoppisi kanssa. Tiedät kyllä miten, ja millaisessa tilanteessa, löydät siihen oikean hetken.

Mummi 2012

Kaikki menee hyvin,kun ollaan ystävällisiä ja ajattelevaisia eikä jyrkkiä toisia kohtaan.Kumpikaan osapuoli ei voi vaatia toista käyttäytymään tietyllä tavalla,on osattava vähän asettua toisenkin asemaan.Siinäpä opettelemista ja mahdollisesti paljon iloa kaikille osapuolille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anoppi voi pitää kehdon omassa kodissaan pientä vierasta varten.Itse olen kahden lapsen 48-vuotias mummo-hurahtanut lapsiin täysin,mutta pidän rajani mihin puutun ja mihin en.Koskaan enole saanut negatiivista palautetta

  • ylös 15
  • alas 4

Sano anopille suoraan että lakkaa vouhottamasta. Sillä siitä selviää. Jos liikaa myötäilet anoppi ei tajua viestiäsi. Kerran se vaan kirpaisee. 

  • ylös 10
  • alas 6

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat