Syö kolhuinen omena

Lukittu
Selina Juul. Tanskassa palkitun Stop Spild Af Mad -liikkeen perustanut 34-vuotias nainen poimii laarista aina yksittäiset banaanit, koska muut hamuavat terttuja.

On aika lopettaa ruuan haaskaaminen, sanoo ruokahävikin vastaisen liikkeen perustaja Selina Juul.Lue koko juttu

Syö kolhuinen omena

Kommentit (2)

Tämän loistavan artikkelin myötä kerron teille nyt jotain, jonka vain harvat tietävät minusta: Minä ostan kaupasta sen kolhuisen tomaatin, jota muut eivät huoli. Ja tomaatti tässä tapauksessa edustaa kaikkea.

Olen maalta kotoisin ja siellä ruoka syötiin, ellei se ollut kovin pahasti homeessa. Jos oli, niin home rapsutettiin päältä pois ja syötiin vasta sen jälkeen. Porkkanat syötiin suoraan maasta, niitä ei edes pesty, ne vain pyyhittiin housunpersukseen ja ne maistuivat mukavasti isänmaalle.

Minä ostan sen kolhuisen tomaatin, jota muut eivät huoli, koska tomaatin(kin) kauneus tulee sisältäpäin. Pieni kauneusvirhe ei tee siitä kelvotonta. Päinvastoin, kolhustaan huolimatta sen lykopeeni saattaa pelastaa minut mm. sydäninfarktilta ja masennukselta. Minä pelastan tomaatin ja se minut.

Minä ostan sen kolhuisen tomaatin, jota kukaan muu ei huoli, uskokaa tai älkää, myös siksi, ettei tomaatille tulisi paha mieli.

Minä ostan myös kaikki yksin jääneet pehmolelut, koska en kestä niiden pönöttävän siellä kaupan hyllyssä yksin. Mutta se on sitten jo kokonaan toinen tarina.

yksin viihtyvä

Harvat muuten tietävät nähtävästi, että ne ruskeapilkkuiset banaanit ovat parhaita ja että multaperunat säilyvät parhaiten. Minäkään en raski heittää ruokaa hukkaan, mutta isojen pakkausten ja muun kauppapolitiikan takia on vaikea ostaa sopivasti. En kyllä juuri nyt muista, milloin viimeksi olisi pilaantunut ruokaa tai heitetty pois...

 

  • ylös 11
  • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat