"Tajusin, miltä rasismi todella tuntuu"

Lukittu

Jonna Yasar lähti Turkkiin matkaoppaaksi vuonna 2010, koska halusi asua samassa maassa kuin miehensä. Elämä pienessä vuoristokylässä yllätti.Lue koko juttu

"Tajusin, miltä rasismi todella tuntuu"

Kommentit (13)

MikkoP

Hyvä Jonna Yasar, kokemasi ei ollut rasismia. Se on vain islaminuskoisten tapakulttuuria. Nainen on miehen omaisuutta, holhouksen alainen jne.

 • ylös 17
 • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kulttuuria

Tuo ei todellakaan ole rasismia. Eivät he aina Tampereellakaan esim. suostu ottamaan rahaa naisen kädestä, tai ainakin pilkkavat tästä mukana olevaa miestä. Juu, omakohtaisia kokemuksia on...

 • ylös 10
 • alas 4
Maria88

Ihan ok kirjoitus, mutta valkoihoisten kokema "rasismi" on todella pientä verrattuna esim. Helsingissä maahanmuuttajien kokemaan oikeaan rasismiin.

 • ylös 5
 • alas 16
Huhuu

Pitäiskö alkaa enemmän liikkumaan vaikkapa täällä pääkaupunkiseudulla että edes joskus kuulisi jonkunlaista rasistista mölinää, voisi sitten kertoa. En ole 36 vuoden aikana jonka olen viettänyt täällä törmännyt moiseen. Ja kuitenkin kaupungilla on tullut liikuttua. 

Ne jotka tätä jatkuvasti näkevät voisivat hieman infota miten sitä ilmenee, en kuitenkaan usko tuohon huuteluteoriaan, sorry. Ulkomaalaiset kun näkyvät katukuvassa hyvin runsaana täällä joten kyllä huutelun pitäisi sitten kuulua minunkin korviin...

 • ylös 14
 • alas 6
JonesIntiaani

Olen järkyttynyt! Islamilaisessa maassa naista kohdeltiin islamilaiseen tapaan naisena!

Kyse ei siis ollut rasismista, koska kaikkia naisia kohdellaan tuolla samalla tavalla.

 • ylös 18
 • alas 6
Nainen49

Olen monta kertaa sanonut eri yhteyksissä, että pitäisi olla laki, joka pakottaa kaikki ihmiset asumaan vaikka puoli vuotta pois kotimaastaan, se avaa kummasti silmät. Ärsyttää ainainen valitus Suomen kurjista oloista, veroista ym., mutta kun on vähänkään käynyt muualla, tajuaa, että täällä on asiat oikeasti hyvin.  Olen itse asunut 10 kk muualla sekä matkaillut, ja täytyy sanoa, ettei yhtään ärsytä maksaa veroja, kun kuitenkin vastineeksi saamme vaikka mitä palveluja.

Rasismi taas kertoo ihmisen pikkusieluisuudesta ja pelokkuudesta, se on todella säälittävä tapa suhtautua toisiin ihmisiin ja kulttuureihin. Täydellisen kamalaa toimintaa; ei tulisi mieleenkään kohdella toista ihmistä huonosti vain ihonvärin tai uskonnon takia.

 • ylös 10
 • alas 6
Micke90
Vierailija: Maria88

Ihan ok kirjoitus, mutta valkoihoisten kokema "rasismi" on todella pientä verrattuna esim. Helsingissä maahanmuuttajien kokemaan oikeaan rasismiin.

 

Mihin "oikeaan" rasismiin? Onko olemassa "oikeanlaista" ja "vääränlaista" rasismia?

 

Siitä olen samaa mieltä, ettei tuo ollut rasismia, vaan normaali osa elämää muslimimiehen jalkavaimona hänen kotimaassaan.

 • ylös 14
 • alas 5
arvin

 

Hyvä Jonna Yasar, kokemasi ei ollut rasismia. Se on vain islaminuskoisten tapakulttuuria. Nainen on miehen omaisuutta, holhouksen alainen jne.

Ei ole islaminuskoisten tapakulttuuria vaan tietyissä maissa ja alueittain esiintyvää. Islaminlaisissa maissa tapakulttuuri vaihtelee maiden välillä merkittävästi, luulisi Suomen korkean koulutustason omaavan kansalaisen sen verran oppineen ?

Zeynep

Tassa meni taas hätäisiltä ja turkkilaista kulttuuria ( matka Alanyaan ja Marmarikseen ei riitä, sorry) tuntemattomilta pari seikkaa ohi: Tyttö oli asunut pienessä kylässä ( Bozkir, keski-Anatoliaa, jokainen Turkissa liikkunut tuntee Anatolialaisen vanhakantaisen kulttuurin näillä alueilla).

Haastattelun antanut tyttö ei ilmeisesti puhunut kieltä, no aika vaikea sanoa miksi paikalliset tietyissä tilanteissa suhtautuivat häneen aina kuten suhtautuivat, tästä voisin kulttuurin tietävä vetää erilaisia johtopäätöksiä.

Toisekseen isoissa kaupungeissa ( Istanbul, Izmir, Ankara, Antalya..) pukeudutaan paljastavammin ja trendikkäämmin kuin Suomessa, ollaan melko länsimaalaisia ja islamilainen kulttuuri ( mitä se suomalaiselle tarkoittakaan) on aika vivahteikasta. Suosittelen tutustumaan alan kirjallisuuteen, oppimaan kielen ja miettimään kahdesti ennen muuttamista vuoristokylään, kukaan turkkilainen kaupunkilaistyttö ei ikipäivänä muuttaisi moiseen takapajuiseen kyläpahaseen.

 • ylös 14
 • alas 6
Närkästynyt

Et usko, koska se ei kosketa sinua Tosi Fiksua! On kiva kulkea sokeana ja kuurona ja vähätellä toisten kärsimystä kun SINÄ et ole kuullut mitään..

Kokenut kaiken

"Suomalaisen suhtautuminen riippuu siitä, kohtaako hän turistin vai turvapaikanhakijan. Turisti lähtee kohta pois, joten häntä on helpompi suvaita."

Ei. Suhtautuminen riippuu tasan siitä, kohtaako hän väkivaltaa, häirintää ynnä muita kepposia, kuten peniksen väkinäistä tunkeutumista sisuksiin. Jenkeistä, Saksasta tahi Australiasta tulevat normaalit IHMISET käytöstapoineen, joita voi suvaita vaikka maailman tappiin saakka.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat