Lukijan kirje: Asiat oppii tekemällä

Aloitekyvyttömyys ja kyvyttömyys hoitaa omia asioita kumpuaa siitä, että asioita ei ole tarvinnut itse hoitaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Asiat oppii tekemällä

Kommentit (1)

Pää kylmänä -linnut lentoon

Olet oikeassa AnnieRouva,

Lintuemokin (tai isä) tönäisee poikasensa lentoon, kun tietää tämän siipien kantavan. Eihän lintuemokaan tiedä, että juuri kyseisen poikasen siivet kantavat, mutta yleisellä tasolla se tietää, minkä kokoiset/tasoiset siivet kantavat. Lintu luottaa siihen, että poikanen levittää siipensä, kun joutuu ilmaan pesästä tönäistynä. 

Samalla tavalla vanhemmat joutuvat luottamaan siihen, että elämä kantaa ja lapset oppivat "lentämään", kun joutuvat vastaamaan itsestään. Kokemuksesta isänä tiedän, että joillekuille lapsista voi opettaa asioita. Heitä ei tarvitse tönäistä pesästä. Mutta on myös niitä, jotka eivät huomaa lähteä omilleen, jos heitä ei siihen kehota.

Tietysti se tuntuu pahaltakin, mutta omilleen asettuminen on yksi luonnonlaeista ja toisilla se sujuu paremmin ja nopeammin, toiset taas tarvitsevat jonkinasteista tukea ennen kuin jaksavat ja osaavat omillaan. 

On kuitenkin aina lapsen/nuoren paras, jos hän joutuu vastaamaan itsestään. Pahin karhunpalvelus, mitän vanhempi voi lapselleen tehdä, on pitää hänet liian lähellä ja paapoa henkisesti kyvyttömäksi itsenäisyyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat