Ammattijärjestäjä: "Kannatan sinne päin siivoamista"

Aino-Maija Leinonen on siivouksen ammattilainen, joka tekee kotona siivouksesta hauskaa.Lue koko juttu

Ammattijärjestäjä: "Kannatan sinne päin siivoamista"

Kommentit (8)

Vierailija

Tällä meiningillä teen minäkin. Ja joinain viikkoina esim. vaihdan lakanat, seuraavana pyyhin peilit ja tasot tarkemmin. Jos ihan kaiken tekee joka viikko, siivous vie liikaa aikaa.

  • ylös 10
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tähän pitäisi itsekin tähdätä

Vierailija kirjoitti:
Mä siivoan aina torstaina sillä viikonloppu on pyhitetty perheelle :)

Mutta jutussa se ei ollutkaan äiti, joka yksin siivoas, vaan perhe yhdessä. Ja koska heidän otteensa siivoukseen oli ihanan rento ja hauskanpitoa korostava, uskon sen olevan kivaa yhdessätekemistä, joten mitään perheelle pyhitettyä "laatuaikaa" ei erikseen tarvita.

  • ylös 11
  • alas 1
#BÖLLIS

Vierailija kirjoitti:
lakanat vaihdetaan kerran viikossa ja pestään 90*

Lakanat vaihdetaan kerran vuodessa. Ympäristö kiittää, kun ei tule likavesiä turhan usein.

Omassa kodissa ja omalla tavalla

Ammattijärjestäjät tulevat maksusta avuksi kotiin, jos ja kun ei itse halua, osaa tai viitsi. Suomessa Kon Maritetaan eli kodeissa kannetaan ehjää ja käyttökelpoista tavaraa yhteen huoneeseen ja heitetään nämä tavarat yksi kerrallaan menemään. Suosittuja ovat myös sisustuslehdet ja sisustusblogit. Naiset kilpailevat, vahtivat kärppinä toisiaan ja vertailevat kotejaan ja sisustuksiaan. Aivan älytöntä touhua! Jokaisen koti olkoot asukkaittensa näköinen! Anopin tai naapurin ei tarvitse viihtyä Sinun kodissasi. Riittää, kun Sinä itse ja perheesi viihdytte omassa kodissanne!

Äidit, anopit ja yleensä iäkkäämmät naiset vahtivat ja kiusaavat kodin siisteydellä tyttäriään, miniöitään ja sukulaisiaan. Jos lapsiperheessä on sotkuista, yksin tai puolisonsa kanssa asuva anoppi päivittelee jo ovella sotkua. Anoppi ojentaa miniää, että "minun kotini ei ole koskaan näyttänyt tältä". Naiset myös juoruilevat ja haukkuvat toisiaan ja toistensa koteja. Miniä on anopin mielestä huono ihminen, koska miniän koti on ajoittain epäjärjestyksessä, lasten leluja on lattialla, tiskejä on pöydillä ja vaatteitakin löytyy muualta kuin vaatekaapeista. Suomalaisessa kulttuurissa naisen arvoa ja elämänhallintakykyä mitataan valitettavasti edelleen kodin siisteydellä. Yllätyskyläilyt ovat hyvä keino tutkia, onko isäntäväen kotona siistiä vaiko sotkuista. Kyläpaikkaan ei mennä tapaamaan ihmisiä, vaan tekemään tupatarkastusta taloon ja tutkimaan kodin siisteyttä.

Epäjärjestyksen ja sotkuisuuden syitä voi olla monia: Liian ahdas ja epäkäytännöllinen koti, liian vähän neliöitä/perheenjäsen, liian vähän säilytystilaa, lasten tautikierre, vanhempien uupumus ja väsymys, perheenjäsenten sairastelu, liika työnteko eli vapaapäivinä on pakko levätä ja nukkua ja siivoustyön kasautuminen yhden ihmisen (yleensä äiti) vastuulle. Jokaisen koti voi olla sotkuinen joskus. Marja Hintikka Live ansaitsee kunniamaininnan siivous- ja sotkukeskustelussa!

- https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/10/07/mhl-cribs-lapsiperhelaavat-lahe...

"Marja Hintikka Live kysyy - vastaa kuvalla!

Kun ystävät tulevat kylään, siivotaan kuin viimeistä päivää ja ylimääräiset tavarat tungetaan sängyn alle. Ja ovella pahoitellaan, että tänään on sitten harvinaisen sotkuista, sorry. Kodin siisteys on elämänhallinnan mitta, vaikka kämppiksinä elelisi muutama alle kouluikäinen ja pari kissaa, joiden ainoa agenda on levittää legot ja hamahelmet pitkin lattioita 300 kertaa päivässä."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat