Muslimi voi olla feministi

Lukittu

Totta hitossa maailmaa voi muuttaa, mutta se vaatii yhteistyötä, Maryan Abdulkarim sanoo.Lue koko juttu

Muslimi voi olla feministi

Kommentit (12)

Vapaa

Ja minkä viestin verhoutunut muslimifeministinainen lähettää niille musliminaisille, jotka pakotetaan verhoutumaan jopa kivityksen uhalla?

Suomalaisen näkökulmasta verhoutuminen symboloi jyrkkää sukupuolierottelua, patriarkaalisuutta ja eritoten islamin uskoa. Verhoutuminen myös eristää muslimeita ei-muslimeista; ei-muslimi ei voi tietää, kuinka konservatiivinen muslimi on kyseessä, saavatko esim. verhoutuneet musliminaiset puhua miehille tai ei-muslimeille ilman lupaa?

Ja miten muslimimiehet kunnioittavat ei-verhoutuneiden naisten koskemattomuutta, Suomessakin? - eivät kovin hyvin ainakaan raiskaustilastojen mukaan? Eikö tämän pitäisi kiinnostaa myös muslimifemistejä?

 • ylös 29
 • alas 9
Länsimainen

Myös muslimi ja ei-valkoinen voi olla rasisti valkoisia ei-muslimeja kohtaan. Itse pidän esim. muslimimamujen kantaväestön naisiin kohdistamia raiskauksia rasismina ja naisvihana.

Muslimifeministeille riittäisi työsarkaa, ei-muslimeita tuskin edes asiassa kuunnellaan:

http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=LKA_newssite%2FAMLayout&cid=1194739860646&p=1194596036765&packedargs=packedargs%3DAMArticleCommentThreadDetails%25253AmaxPosts%253D30&pagename=LKAWrapper

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2851680/13-Somali-men-convicted-running-inner-city-prostitution-ring-British-teenagers-abused-raped.html#ixzz3KHJ6IfSA

 

 • ylös 13
 • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
en ole rasisti mutta...

Voi että joku kehtaa valittaa kun valkoisen heteromiehen maailma taas uhattuna.Ne kirotut rasistiset muslimimamut.....Ette taida isänmaan toivot tajuta omaa naurettavuuttanne. Vuosi 2014 ja ihmiset vielä spedeilee jeesus vs islam asetelmalla.

No hope for the future of mankind.

 • ylös 12
 • alas 12

Mikä oli tämän artikkelin sanoma? Maryanin tavoite on siis tasa-arvo, mutta sitä mitä hän sillä tarkoittaa ei tarkenneta tässä millään lailla.

No jo nyt on...

Tasa-arvo on sitä, että kaikilla on samat mahdollisuudet sukupuoleen, ihonväriin tai uskontoon katsomatta. Onko tätä todella selitettävä enemmän? Hyvä Maryan. Olet esimerkki.

 • ylös 8
 • alas 12
Mika Nyman

Kiitos Maryan puheenvuorostasi. Arvostan rohkeuttasi, terävää älyäsi ja työtäsi sivistyneemmän Suomen puolesta.

Hel73

Jäi vähän askarruttamaan, miten Maryam suhtautuu uskontonsa lähtökohtaisesti naista syrjiviin sääntöihin kuten esim. perinnönjakoon (poika perii enemmän kuin tytär), avioeroon (mies voi erota vain toteamalla asian, nainen ei todellakaan) tai avioitumiseen (mies voi avioitua ei-muslimin kanssa, nainen ei). Tai miten hän suhtautuu homoseksuaalisuuteen. Nämä näkökohdat olisivat kiinnostaneet, kun kerran feminismistä ja tasa-arvosta oli kyse...

 • ylös 29
 • alas 9
Trejo

Muslimifeministi, joka jättää huomioimatta oman uskontonsa ydinristiriidat feminismin perustavoitteiden kanssa kantaa päällään oksymoronistista oikeamielisyyden kaapua.

 • ylös 12
 • alas 4
Vierailija

Jännä ristiriita: Maryan Abdulkarim on sitä mieltä, että kukaan ei saisi puhua hänen puolestaan (tai sanoa hänen puolestaan mikä hänen mielipiteensä asioista on). Sinällään tämä on oikein hyvä mielipide. Mutta samalla hän on sitä mieltä, että voi ihan hyvin itse puhua muiden (heikompien) puolesta, ja että heidän puolestaan pitääkin puhua.

Mikset Maryan antaisi näiden heikompien puhua ihan itse omasta puolestaan, kun et itsekään pidä siitä, että joku toinen puhuu puolestasi?

Jokuvaan

Joku joka kuuluu henkilökulttiin joka palvoo tiedettyä raiskaajaa, sotalordia, orjakauppiasta ja joukkomurhaajaa ei ole kovinkaan uskottava tasa-arvon edistäjänä.

Eieiei

Jos muslimi feministi lähtisi feministi asenteella muslimimaihin niin varmasti annettaisiin kivestä.
Eihän tuossa feminismissä ole mitään järkeä tai muslimina olemisessa haluaisin saada faktaa siitä kuka muslimi nainen joka on myös feministi olisi muslimimaihin kanssa ja toteuttaa itseään muslimi valtaisessa maassa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat