Kommentit (2)

Näin näen

Minua ärsyttää puolestaan turha tuhlailu. Maailma ja oma huusholli on täynnä turhaa tavaraa ja vaatekaappi pursuu ja silti pitää ostaa vähän väliä jotain uutta. Jos ei muusta syystä niin ekologisesti voisi laittaa nekin rahat vaikka hyväntekeväisyyteen, ottaa kummilapsia kehitysmaista tai muuta toisia ilahduttavaa.

Sanot että meillä on varaa. Kenen rahoja haluaisit tuhlata, omiasi vai miehesi rahoja?

Perheen rahankäyttö on varmaan ikuisuuskysymys, mutta näillä menisin: Ensiksi hoidetaan pakolliset kulut; joko tasaosin tai muuten ennalta sovitusti. Näihin pakollisiin kuuluu myös yhteisiin tavoitteisiin, asuntoon, autoon, matkaan tms. säästäminen. Sen jälkeen kummallekin jää "omat" rahat, joita voi halunsa mukaan törsätä tai säästää. Lasten kanssa pitää olla yhteinen linja, muuten kasvatetaan manipuloivia vedättäjiä: "mikset sä koskaan, kun äitikin aina...".

Se mikä on minusta to-della vastenmielistä, on toisen rahojen väärinkäyttö. Jos toinen puoliso on tarkka rahoistaan, ei toisella puolisolla ole siihen mitään sanottavaa. Toisen rahoja ei pidäkään päästä kuluttamaan. Ei pidä olla myöskään niin, että toinen vastaa kaikista yhteisistä kuluista, ja toinen käyttää omat rahansa vain itseensä.

Minusta säästäväisyys on hyvästä ja lyhytjänteinen törsäily kypsymätöntä. Mutta toki, meitä on moneksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat