Mietitkö lahjaa opettajalle? Kysyimme konkariopettajilta 5 hyvää lahjavinkkiä

Ala-asteen opettaja muistaa ikuisesti muhkean glittertontun. Tässä viisi parempaa vaihtoehtoa.Lue koko juttu

Mietitkö lahjaa opettajalle? Kysyimme konkariopettajilta 5 hyvää lahjavinkkiä

Kommentit (12)

Äiti

Outoa, kun lahja tulee periaatteesta lapselta, että viinipullo on kirjoituksen mukaan hyvä vaihtoehto. Opettajanpöytä täynnä viinipulloja? Siinä on alkoholikasvatusta kerrakseen pienille lapsille. Voisiko edes koulu olla alkoholista vapaa paikka?

  • ylös 33
  • alas 20
Vierailija

Viinipullo ei ole/ei kuulu millään muotoa sellaiseen paikkaan kuin koulu! Emme koskaan voi tietää, millaisia ajatuksia joillakin lapsilla herään alkoholista ylipäätään ja miten suhtautuminen opettajaan ja lahjan antajaan muuttuu. Emme aina tiedä, mitä kukin lapsi joutuu kotonaan kokemaan, eikä hän tiedä muuta vaihtoehtoa elämälle, kuin sen mitä kotona on. 

Joten - erittäin mauton lahja on lapsen opettajalle viinipullo. Eri asia on, jos vanhemmat haluavat antaa lahjan koulun ulkopuolella tai tilaisuudessa, jossa ei ole lapsia läsnä. Mekin ostimme aikoinaan ihanalle ala-asteen lastemme pitkäaikaiselle opettajalle (3lla lapsella peräkkäisinä vuosina) juomakatiskan, kova mökkeilijäherra kun oli. Täytimme juomakatiskan lasten valitsemilla limsatölkeillä. Ja ongen koho/koukku mukaan. Tykkäsi kovasti. Ja jouluksi tein taatelikakun omalla runolla lastemme luonteista. 

  • ylös 21
  • alas 14
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Lapset ovat ottaneet asiakseen pimeässä näkymisen ja heijastimet. Sellaiset askartelivat opettajille ja hoitajille. "Näythän pimeässä, olet tärkeä." Toivottavasti käyttävät.

Vierailija

Mielenkiintoista. Kyllä minun mielestä, jos opea haluaa lahjoa, lahja saa olla ihan just sellainen kuin lapsi haluaa sen olevan.
En ymmärrä tätä koko "perinnettä" paitsi ehkä jos opettaja on ollut lapsella pitkään, tyyliin ala-asteen.

En kans ymmärrä tota alkoholin ostamista..mitä jos opettaja vetääkin koko loman viinaa. Sitä ei koskaan tiedä mikä kenenkin tausta on alkoholin suhteen..

  • ylös 10
  • alas 2
Vierailija

Varminta olla ostamatta ja antamatta opettajalle yhtään mitään. Tarvitsevampiakin ihmisiä varmasti löytyy.

Vierailija

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi opettajalle pitäisi ylipäätään ostaa joululahja! Mielistelyäkö?

Vierailija

Miksi opettajalle pitäisi ostaa joululahja ? Varmaan lasten sitten pitäisi muistaa muitakin koulun työntekijöitä: siivoojia, keittäjiä, koulunkäynninohjaajia, talonmiehiä, kanslistia, linja-autonkuljettajaa ym.

Konkariopettajien itsekkäät vihjailut, mitä pitäisi ostaa, olivat jokseenkin outoja

Lisäksi miettikö ope, joka arvosteli lapselta saamaansa glitteritonttua, että joku vielä tunnistaa tästä oman lahjansa. Ope vielä naureskeli lahjalle  lehden palstalla, ala-arvoista

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Varminta olla ostamatta ja antamatta opettajalle yhtään mitään. Tarvitsevampiakin ihmisiä varmasti löytyy.

Totta. Opettajan palkka on varmaan paljon suurempi, kuin minun, joka saan käteen n. 1200 euroa. Odottaako opettajat oikeasti, että siitä palkasta alan monelle opettajalle laatuviinejä ostelemaan.

Taidan antaa kortin vain, että kiitos hyvästä työstä, mutta vähät rahani käytän kuitenkin ostamalla lahjat lapselle. Hän on ne paremmin ansainnut.

Vierailija

Viini on ruokajuoma ja eiryisen sopiva jouluun ja muihin juhliin. Sopii siksi hyvin lahjaksi lastenkin nähden, antaa ymmärtää, että se on jotain juhlaan kuuluvaa ja erikoista kuten esim. kukat ja herkut. Kieltolaki on ohi jo.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat