Kommentit (9)

Äiti

Outoa, kun lahja tulee periaatteesta lapselta, että viinipullo on kirjoituksen mukaan hyvä vaihtoehto. Opettajanpöytä täynnä viinipulloja? Siinä on alkoholikasvatusta kerrakseen pienille lapsille. Voisiko edes koulu olla alkoholista vapaa paikka?

Vierailija

Viinipullo ei ole/ei kuulu millään muotoa sellaiseen paikkaan kuin koulu! Emme koskaan voi tietää, millaisia ajatuksia joillakin lapsilla herään alkoholista ylipäätään ja miten suhtautuminen opettajaan ja lahjan antajaan muuttuu. Emme aina tiedä, mitä kukin lapsi joutuu kotonaan kokemaan, eikä hän tiedä muuta vaihtoehtoa elämälle, kuin sen mitä kotona on. 

Joten - erittäin mauton lahja on lapsen opettajalle viinipullo. Eri asia on, jos vanhemmat haluavat antaa lahjan koulun ulkopuolella tai tilaisuudessa, jossa ei ole lapsia läsnä. Mekin ostimme aikoinaan ihanalle ala-asteen lastemme pitkäaikaiselle opettajalle (3lla lapsella peräkkäisinä vuosina) juomakatiskan, kova mökkeilijäherra kun oli. Täytimme juomakatiskan lasten valitsemilla limsatölkeillä. Ja ongen koho/koukku mukaan. Tykkäsi kovasti. Ja jouluksi tein taatelikakun omalla runolla lastemme luonteista. 

Vierailija

Lapset ovat ottaneet asiakseen pimeässä näkymisen ja heijastimet. Sellaiset askartelivat opettajille ja hoitajille. "Näythän pimeässä, olet tärkeä." Toivottavasti käyttävät.

Vierailija

Mielenkiintoista. Kyllä minun mielestä, jos opea haluaa lahjoa, lahja saa olla ihan just sellainen kuin lapsi haluaa sen olevan.
En ymmärrä tätä koko "perinnettä" paitsi ehkä jos opettaja on ollut lapsella pitkään, tyyliin ala-asteen.

En kans ymmärrä tota alkoholin ostamista..mitä jos opettaja vetääkin koko loman viinaa. Sitä ei koskaan tiedä mikä kenenkin tausta on alkoholin suhteen..

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat