Filosofi Timo Airaksinen: "Maailma kuuluu niille, jotka haluavat"

68-vuotias filosofian professori emeritus Timo Airaksinen julkaisi juuri kirjan Halun vallassa – onnellisuutta etsimässä. Hänestä suomalainen onni on luminen mäntymetsä omakotitalon ikkunassa. ”Mutta mihin se riittää tässä pahassa maailmassa?” hän kysyy.

Vaatimattomuus ei kaunista, sillä haluamisesta syntyy eletty elämä. Näin sanoo filosofi Timo Airaksinen.Lue koko juttu

Filosofi Timo Airaksinen: "Maailma kuuluu niille, jotka haluavat"

Kommentit (6)

Vierailija

Eikö buddhalaiset tarkoita sitä niin että kaikkea ei pidä haluta. Että onnellisuus tulee sitä kun tekee sen joka juuri sillä hetkellä tuntuu oikealta ja hyvältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
SairasVääns

Kun on käyttänyt elämänsä viisaustieteeseen, käyttänyt päätään, ääntään ja mustannuttanut painopaperia, halunnee 50:n ja
kuoleman välissä tehdä edes jotain.

Mitä tekemättömyyden dosentin pitäisi valita? Ei kriitikoille patsaita pyöritellä...

  • ylös 13
  • alas 17
Salli

Hyvä teksti, tärkeää on tasapainon löytäminen halun ja sen seurausten välillä. Sitä opetellaan lapsesta saakka, kun kiukutellaan kaupassa karkkitiskin vieressä. Ilman halua elämä jää oikeasti elämättä. - Raivostuttavia ovat ihmiset, jotka eivät osaa haluta ja päättää edes arkisista asioista: "Päätä sinä, mulle on ihan sama."

Halu edellyttää ymmärrystä siitä, mikä on oikein myös muita kohtaan. Halua pitää pystyä ohjaamaan, voi haluta sitä, mikä on parasta enemmistölle, ei itselle. 

  • ylös 13
  • alas 6
Vierailija

Haluaminen on elämäniloa. Haluaminen ei tarkoita, että kaiken voisi tai pitäisi saada. Haluaminen on avautumista elämälle. Meidän pitäisi harjoitella, harjoittaa haluamista. Ei toisia polkien. Ja yhä vähemmän materiaa.

Kun on masentunut, on haluton, ei ole halua mihinkään. Ilo sammuu. Vaali halua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat