Rotinat

Uuden ihmisen syntymä on ihmeistä suurin ja pieni tarvitsee suunnattomasti rakkautta ja huolenpitoa varttuakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Vanhemmat ja perhe tukevat ja suojaavat pientä ihmistainta maailman tuulissa. Mikä on perhe? Ketkä kuuluvat perheeseen? Äiti,isä ja lapsi -siinäkö kaikki? Vastasyntyneen kotiutuessa systemaattisesti tuoreet vanhemmat ilmoittavat, että rajoittavat vierailuja ja haluavat tutustua vauvaan "oman perheen kesken". Perhe ilmoittaa, milloin vierailut ovat toivottuja.Ilmeisesti synnytyssairaalassa annetaan tähän ohjeistus.
Onko tähän oikeasti tänä päivänä tarvetta? Uusi, tuore perhe sulkeutuu avulta juuri sillon, kun se sitä eniten tarvitsisi. Eikö juuri silloin olisi aika lähisukulaisten (isovanhemmat, vanhempien sisarukset ja läheiset ystävät) olla paikalla, auttaa arkisissa askareissa ja elää rinnalla arkea? Eikö läheisimmät ihmiset saisi nähdä väsyneitä vanhempia, pyykkikasaa, tiskivuorta? Annetaanko nuorelle perheelle viesti, että teidän täytyy pärjätä itse ja esitellä koti ja vauva sitten, kun kaikki on edustavimmillaan?
Aikaa ja rauhaa uuteen perheenjäseneen tutustumiseen perhe toki tarvitsee, mutta tuskin tänä päivänä tarvitsee olla huolissaan, että koko suku ryntäisi vauvaa katsomaan. Nykyisen ohjeistuksen mukaan käymään uskaltaa vain virallisen kutsun saatuaan -ja silloin ei tartuta pyykkivuoreen tai imuriin, oteta vauvaa, että äiti pääsee suihkuun tai kauppaan, vaan muodollisesti kyläillään.
Voisiko ohjeistuksen uudistaa: -Kutsukaa koko suku katsomaan vauvaa ja ottakaa kaikki apu vastaan!?

  • ylös 5
  • alas 3

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat