Katriina rakastaa mankelointia: "Eihän tästä oikein viitsi kertoa muille"

Niin rakas kuin mankeli onkin, Katriina pitää sen katseilta piilossa. Mankeli on Jussi Aholan suunnittelema klassikkomalli. Sen pellava­kangas on kerran vaihdettu, muuten laite toimii erinomaisesti.

Katriina Pietilä-Junturalle mankelointi on äidiltä peritty tapa, sunnuntairituaali ja parisuhteen koetus.Lue koko juttu

Katriina rakastaa mankelointia: "Eihän tästä oikein viitsi kertoa muille"

Kommentit (6)

voihan nautinto

Itseasiassa eron kyllä huomaa. En mankeloi ite enkä.ees omista mankelia, mutta äidilläni on aina ollut mankeli ja eihän mikään voita sitä sileyden tuntua ja sähköisyyden puutetta kun pääsee mankeloituihin sileisiin lakanoihin nukkumaan.

  • ylös 13
  • alas 6
Pergamentti

Mikä on sen ihanampaa kuin viikonloppuna viikkosiivouksen ja saunan jälkeen pujahtaa sileisiin mankeloituihin lakanoihin? Sehän on juuri sitä arjen luksusta! Kotona nuorena likkana jo opittiin mankeloinnin salat; äiti mankeloi aina kaiken. Meillä se on yleensä sunnuntai, kun lakanapyykkiä pestään, koneesta lakanat kuivausrumpuun, säätö mankelikuivaksi, lakanoiden veto ja mankelointi saman tien. Saavat sitten kuivahtaa pyykkipirkossa ennen kuin vien ne kaappiin. Ei se tunnu edes työläältä, sileistä lakanoista tulee vain niin hyvä mieli! Ryppyiset lakanat on yök.

  • ylös 13
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Justiina

Totta kai mankeloin, en halua nukkua ryppysissä lakanoissa, silittäminenkin vähenee. Kotona ei ollut mankelit, mutta kaikki silitettiin, mankeloiminen on nopeaa.

Hei Voihan nautinto, Pergamentti ja Justiina, kiitos viesteistänne! Ihana kuulla, miten mankeloidut lakanat tuovat edelleen iloa niin monelle. KK:n Facebook-ystävistäkin jo 240 on kertonut, mankeloivatko he liinavaatteensa ja useimmat tuntuvat niin tekevän.

Skibi

Kyllä minä ainakin huomaan, jos lakanat ei ole mankeloitu tai silitetty. Itse mankeloin myös kaikki lakanat ja tyynyliinat jne.. Meillä ei ole koskaan laitettu petiin mankeloimattomia lakanoita, kun kerran mankeli on talossa. Meillä mankeloidaan lakanat ja muut sitä myötä, kun ne ovat pestyt. En turhaa säilö ryppyisiä lakanoita nurkissa.

Ihmettelen, että mankelointi ei ole enää yleistä nykyisin. Onhan se todella ihanaa mennä sileisiin ja puhtaisiin lakanoihin nukkumaan.:)

miespyykkäri

Itsekin mankeloin lakanat on mukava memme nukkumaan sileisiin lakanoihin.Lisäksi tykkään pestä pyykit vanhalla pulsaattoripesukoneella nykyisinkin .

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat