Kommentit (4)

Vierailija

Miehillä on puoliso kotona joka hoitaa lapset ja kotityöt. nykynaisien "vaiva" on että heiltä puuttuu vastaava tuki puolisolta. Miesten täytyy ottaa enemmän vastuuta kotona, jotta perheellisetkin naiset voivat nousta johtajiksi.Silloinkin, kun mies suorittaa enemmän kotitöitä, päävastuu on usein edelleen naisella. Lue Jenny Lehtisen erinomainen kirjoitus "Metatyö räjäyttää äidin pään". Yhteiskunnan odotukset ja perinteiset sukupuoliroolit ajavat usein naisen uupumuksen partaalle, ei niinkään hänen oma "täydellisyyden tavoittelu". Tämä ei ole naisten ongelma, joka ratkaistaan sillä, että "naisten pitää oppia sietämään epätäydellisyyttä" vaan yhteiskunnallinen ja rakenteellinen ongelma, joka ratkaistaan murtamalla perinteiset sukupuoliroolit, jo varhaiskasvatuksessa.

Mari - KK
Seuraa 
Liittynyt1.10.2013

Hyvä pointti, Vierailija! Onneksi on myös miehiä, jotka hoitavat tonttinsa ja enemmänkin. Heitä vain pitäisi olla enemmän. Varmasti nykyisistä pikkupojista kasvaa parempia miehiä kuin isoisistään. Vai?

-mökö

On, tukea antaviakin miehiä on. Ja me kaikki, joilla on poikalapsia, olemme osaltamme vastuussa siitä että tulevat miehet näkevät vastuun kantamisen kodista ja perheestä tärkeänä ja tavoittelemisen arvoisena. 

Siksi perheen ja kotitöiden ei pitäisi näyttäytyä aikuisten puheessa vain taakkana, joka pitää jakaa reilusti tai epäreilusti, vaan tärkeänä asiana, jonka hoitaminen kunnialla on ylpeyden aihe, niin isille kuin äideillekin. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat