Miten suomentaisit termin fredagsmys? Paras ehdotus palkitaan

Ihanalta perinteeltä puuttuu hyvä suomalainen termi. Auta keksimään se! Voit voittaa Body Shopin kosteusvoiteen.

Lue koko juttu

Miten suomentaisit termin fredagsmys? Paras ehdotus palkitaan

Sivut

Kommentit (36)

Savoksi:Perj'naatiskelu, Perj'jootilaesuus, Perj'loekoelu, Perj'kottoelu. Sama suomeksi:Perj'nautiskelu, Perj'joutilaisuus, Perj'loikoilu, Perj'kotoilu, Savoksi kuulostaa paremmalta, savolaiset kun osaa ottaa Perj'iisisti jopa muinakin päivinä kuin perjantaina. Perj'iisi voisi olla se sana joka käy jokaisen suuhun.

Perjantailoko. Vietetään/järjestetään perjantailokoa. Loikoillaan sohvalla kotona. Tai syödään jotain oman perheen erityistä herkkua keittiössä ruokapöydän äärellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
-mökö

Vau, savolaiset ne osaa! Mahtava valikoima. 

Meillä ei useinkaan vietetä eikä järjestetä mitään, mutta työ- ja kouluviikon jälkeen meillä tapahtuu säännönmukaisesti perjantailöpsähdys. 

Vierailija

Perjantaihyssy. Niin kuin vietetään (ainakin ennenvanhaa) hämäränhyssyä niin myös voimme viettää perjantaihyssyä.

Hei come on! Elämme maailmassa jossa lainasanat on ihan arkipäivää. Miksi fredagsmys pitäisi suomentaa?
Antakaa mun nautiskella fredagsmysistä, kaikki väkisinväännetyt suomennokset vievät siitä terän! Fredagsmysissä on tiettyä tunnelmaa, tiettyä tyylikkään rentoa tunnelmaa, tiettyä ihanuutta.
Antakaa fregasmysin olla fredagsmys! :)

Niin paljon kuin Suomea, suomalaisuutta ja suomen kieltä rakastankin, antakaa mun syödä pizzaa ja sushia, juoda smoothieta, käydä crossfitissä ja etenkin viettää fredagsmysiä!

Riitta67

Perjantaimyssy. Se voi merkitä eri asioita. Itselleni se merkitsee työviikon nollausta yleensä pizzan ja siiderin tai colan kanssa. Pienen sulattelun jälkeen voi syödä vähän jotain makeaa, kunnes alkaa ällöttää ja tarvitaan taas vähän jotain suolaista. Ja sitten voikin taas ottaa vähän jotain makeaa. Siinä on perjantaimyssy valmis!

Marianne345

Löhöperjantai tai kotoperjantai tai lohtuperjantai (vrt. comfort food). Tai jos ei perjantai tavitse olla siinä mukana, niin kotoilta tai löhöilta.

Kuperkeikka

Edesmennyt elokuvanero Peter von Bagh, puhui "kalsariolosuhteista". Kotoilu on ihan hyvä termi, tarvitseeko sen kummempaa. Lutustelua, kylkimyyryä, kökkimistä ja nössöttämistä voi kuitenkin ehdottaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat