Oletko tunneihminen? Ei se mitään, voit silti käyttäytyä hyvin

Tunneihmisen tunteet ovat ihan samankokoiset kuin hillitte ittes -tyypin. Ero on siinä, miten he reagoivat tunteeseensa.Lue koko juttu

Oletko tunneihminen? Ei se mitään, voit silti käyttäytyä hyvin

Kommentit (2)

Isot tunteet

Siis mitä ihmettä? Olen itsekin kokenut eri tunteet erilaisina eri elämänvaiheissa, joten miksi ei myös olisi yksilöitten välisiä eroja?

Minä olen tunneihminen, mutta ei se tarkoita, että räiskyisin. Tunteeni ovat valtavat ja teen kaikkeni, etteivät ne turhaan näkyisi päällepäin.

En ymmärrä, miksi artikkelissa kuvitellaan, että pakahduttavan suuret tunteet johtaisivat huonoon käytökseen.

  • ylös 25
  • alas 12
Vierailija

Tästä artikkelista paistaa tuomitseva ja ymmärtämätön asenne. Todellakin ihmisten välillä on eroja sen suhteen, miten voimakkaina tunteet koetaan. Eikä se ole mikään tekosyy, jos tiedostaa olevansa voimakkaasti tunteva. Se miten voimakkaasti reagoi ärsykkeisiin, kuuluu synnynnäisiin temperamenttipiirteisiin.

Jos ei tajuaisi olevansa tunneihminen jos sellainen on, siitä vasta haittaa olisikin - olisi vaikeampi tehdä ero itsen ja ympäristön, faktojen ja tunteiden välillä. Itsetuntemus on hyvästä, ei tekosyy.

Toki kaikkea voi käyttää myös tekosyynä, vaikka syöpää tai jalkojen puuttumista, mutta olisi epärehellistä ja turhan syyllistävää väittää, ettei niillä olisi todellista vaikutusta mihinkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat