Lohipiirakka on ollut kahvipöydän vakiovieras jo 30 vuotta

Lohipiirakka on ollut kahvipöydän vakiovieras jo 30 vuotta

Lohipiirakan resepti on alun perin julkaistu Kodin kuvalehden Leivo joulu kotiin -ruokaliitteessä vuonna 1987.

Lohipiirakan mehevä pohja syntyy nopeasti sekoittaen. Lukijat kertovat lempiruokansa vuosien takaa.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Kyseinen lohipiirakka on jo v 1984 julkaistussa kierrekantaisessa Vaasan Myllyn "Leivomme Anni-Helenan kanssa" Tule mukaan -kirjasessa. Siinä se on kesäkuun reseptinä nimellä "Kalastaja-Eemelin piirakka". Sitä ja elokuun Vikkelää marjapiirakkaa syö ja leipoo meillä jo kolmas sukupolvi. Aivan ihana kirjanen, kauniisti kuvitettu ja reseptit ryhmitetty kuukausittain. Suosittelen!

Sripa

Piirakka on varmaan tosi herkullinen. Miksi kaikkeen taikinaan aina laitetaan kauraa. Muka niin terveellinen :) Musta tulee kauran kanssa ilmavaivainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Elviira

Tein piirakan n. puolitoistakertaisella ohjeella isohkoon piirakkavuokaan. Kyllä oli hyvää! Varmasti teen uudelleenkin, sillä koko perhe piti tästä kovasti.

mestarikokki

Teen kaikki suolaiset piirastaikinat aina perunamuusijauheella, josta lapseni saivat aikanaan 'sydärin' äidin perunamuusi on tehty jauheesta...asia selvisi, taikinajauhetta?
Erittäin hyvä piiras tulee myös tuorelohiruusukkeilla nokkos/pinattitäytteellä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat