Lohipiirakka on ollut kahvipöydän vakiovieras jo 30 vuotta

klo 11:00 | 17.2.2016
Lohipiirakan mehevä pohja syntyy nopeasti sekoittaen. Lukijat kertovat lempiruokansa vuosien takaa.Lue koko juttu
Lohipiirakan mehevä pohja syntyy nopeasti sekoittaen. Lukijat kertovat lempiruokansa vuosien takaa.Lue koko juttu
Ladataan...
Kyseinen lohipiirakka on jo v 1984 julkaistussa kierrekantaisessa Vaasan Myllyn "Leivomme Anni-Helenan kanssa" Tule mukaan -kirjasessa. Siinä se on kesäkuun reseptinä nimellä "Kalastaja-Eemelin piirakka". Sitä ja elokuun Vikkelää marjapiirakkaa syö ja leipoo meillä jo kolmas sukupolvi. Aivan ihana kirjanen, kauniisti kuvitettu ja reseptit ryhmitetty kuukausittain. Suosittelen!
Piirakka on varmaan tosi herkullinen. Miksi kaikkeen taikinaan aina laitetaan kauraa. Muka niin terveellinen :) Musta tulee kauran kanssa ilmavaivainen.
Hei Sripa, harmi, mutta löytyy varmaan paljon sellaisiakin reseptejä, joissa ei kauraa ole?
Tein piirakan n. puolitoistakertaisella ohjeella isohkoon piirakkavuokaan. Kyllä oli hyvää! Varmasti teen uudelleenkin, sillä koko perhe piti tästä kovasti.
Hauska kuulla, Elviira! Tätä pitäisi tosiaan kokeilla. Maailmassa on niin paljon hyviä reseptejä, ettei meinaa ehtiä millään kaikkea testata!
Teen kaikki suolaiset piirastaikinat aina perunamuusijauheella, josta lapseni saivat aikanaan 'sydärin' äidin perunamuusi on tehty jauheesta...asia selvisi, taikinajauhetta?
Erittäin hyvä piiras tulee myös tuorelohiruusukkeilla nokkos/pinattitäytteellä.