Järjestelyguru Marie Kondo: Raivaa koko koti kerralla

Japanilainen Marie Kondo, 31, on ammattijärjestäjä ja pienen vauvan äiti. KonMari-kirjassaan hän antaa järjestelyvinkkejä ja kehottaa puhumaan tavaroille kauniisti.

Koti pysyy siistinä, kun säästät vain iloa tuottavat tavarat.Lue koko juttu

Järjestelyguru Marie Kondo: Raivaa koko koti kerralla

Kommentit (4)

Vierailija

KonMari-tekniikassa häiritsee, ettei tavaroiden kierrättämisestä puhuta mitään. Kaikki vain jätesäkkiin ja roskiin. Muuten yksi tavaralaji kerralla kuulostaa oikein hyvältä.

Hei Vierailija, hyvä huomio! Todellakin, eikö siinä mainita mitään kierrätyksestä? Se on kuitenkin varmaan monelle ensimmäinen tavoite, että hyvät tavarat saisi vielä jollekin käyttöön. Toki roskasäkkikin voi joskus olla parempi vaihtoehto kuin tursuavat kaapit, saattaisi olla tämänkin kirjoittajalle ainakin joltain osin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos muistan oikein niin kirjassa ei puhuta roskiin heittämisestä vasn pois heittämisestä. Tämähän voi olla myös kierrätykseen viemistä, pääasia että tavara poistuu kotoasi.

  • ylös 18
  • alas 12
Keskustelua seurannut

Tuosta on ollut paljon puhetta, että kohta olisi kännösvirhe ja osin liittyy siihen, että Japanissa kierrätysjärjestelmä on edistyksellisempi kuin esim. Suomessa. Eli ei todellakaan tarkoiteta, että tavaroita pitäisi heittää noin vain roskiin, vaan laittaa pois, mikä voi tarkoittaa kierrätystä, kirpparimyyntiä, lahjoitusta ym. 

  • ylös 17
  • alas 10

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat