Lukijan kirje: Mitä työssä käynnin tilalle?

Mikä voi olla elämän tarkoitus, jos ei se ole töissä käynti?Lue koko juttu

Lukijan kirje: Mitä työssä käynnin tilalle?

Kommentit (4)

Marja mummo

Suomi on täynnä erilaisia järjestöjä.
Kenenkään ei tartte istua kotona jos sieltä ei löydä aina tekemistä.
Kansalaisopistossa voi myös opiskella ja myös avoimessayliopistossa.
Liikunta paikkoja on myös monia sekä liikunta seuroja. Kesällä vasta kiire onkin voi kerätä kaikki marjat ja sienet ja ei mene veroja!
Laiskuus ja saamattomuus näyttää olevan suurin syy, raha tulee liian helposti vaikka ei tee mitään.
ÄLÄ VALITA TEE JOTAIN!

Meni työ ja terveys

Työnteon loppuminen on monella edessä, kun yrityksissä käydään kilpaa yt-piirileikkejä. Itselläni työura loppui työpaikan sisäilmaongelmien aiheuttamaan vaikeaan sairauteen - tosin jouduin sitten työttömäksi, yhdeksi tuhansista vakuutuslääkäreiden "ihmeparantamista", oikeasti työkyvyttömistä, vaikka minut oikeastu tavanneilla lääkäreillä on asiasta eri käsitys.
Tekemistä olen kyllä löytänyt, mutta usein kyllä tulee vastaan juuri noita "mene laiska töihin" - kommentteja, ei tosin suoraan vaan rivien välistä. Sairauteni kun ei näy päällepäin.
Potilasjärjestössä mukanaolo ja vertaistukitoiminta ovat tulleet työn ja työyhteisön tilalle, ja ajoittain erittäin huonosta kunnostakin huolimatta koen elävämäni olevan hyvin merkityksekästä ja mielekästä. Pitkästä työurasta luopuminen vaati tosin surutyönsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos kommenteista! On todella tärkeä muistaa, että kaikki ei näy päällepäin. Ja että työstä luopuminen voi vaatia pitkänkin surutyön. Liikunta, harrastukset ja vertaistuki ovat epäilemättä monille suuri apu ja voimanlähde tässäkin elämänvaiheessa.

Vierailija

Vähän riippuu siitä miten työn määrittelee. Onko se yhtä kuin titteli, asema yrityksessä ja sen tuomat edut ja arvostus? Vai onko se työn sisältö, se että työlläni autan muita, toteutan arvojani ja teen ehkä maailmasta himpun verran parempaa? Titteliin tai muihin työn ulkoisiin merkkeihin en identiteettiäni perustaisi. Ulkoinen arvostus on heikko perusta identiteetille, ja nykypäivänä työpaikat ja asemat ovat kovin muuttuvaisia. Työn sisältöön ja siitä saatavaan tyydytykseen perustuva identiteetti on eri asia. Joku voi olla identiteetiltään pappi, vaikkei ole ollut kirkon virassa vuosiin. Toisella on puusepän identiteetti, vaikkei puusepän työstä ehkä ole ollut ainoaksi leipäpuuksi. Kolmas on aina sielultaan maanviljelijä, vaikka karja on pantu teuraaksi ja pellot pakettiin, ja viljely on supistunut perunapeltoon ja porkkanamaahan. Hyviä identiteettejä kaikki, määrittävät ihmisen paikkaa maailmassa. On hienoa, jos palkkatyön sisältö tukee identiteettiä, välttämätöntä se ei ole.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat