Asiantuntijan neuvot: Näin voit auttaa masentunutta läheistä

Jos et tiedä, mitä masentuneelle sanoisit, älä sano. Ole vieressä ja kuuntele, sanoo psykoterapeutti Ann-Mari Hintikka.Lue koko juttu

Asiantuntijan neuvot: Näin voit auttaa masentunutta läheistä

Kommentit (6)

Kokemusta on..

On tosi helppo kirjoittaa tuollaisia ohjeita, mutta masennus myös tarttuu...
Masentuneesta lähimmäisestä on suuri huoli ja se vie itseltäkin elämänilon pois.
Masentunut ihminen tarvitsee asiantuntijan apua. Usein asiaan liittyy myös alkoholin liikakäyttö...Kaipaisin ohjeita tähän vaivaan..

  • ylös 13
  • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Helppo sanoa, jos et ole kpskaan ollut oikeasti masentunut pahasti. Olet siis sitä mieltä, että lääketieteelliset tutkimukset ovat tässä täysin väärässä ??? T: Masennuksen kanssa kamppailevan lähiomainen.

Kiitos kommentista, Vierailija. Artikkelissa haastateltu asiantuntija puhuu kyllä siitä, että masennus on sairaus, josta voi kuitenkin myös parantua. Tuskin hän pitää lääketieteellisiä tutkimuksia väärinä? Voimia sinulle - lähellä oleva on kovilla siinä missä masentunutkin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Masennus!
Tekosyy olla laiska,saamaton,itsekäs,väsynyt,ilkeä,taakka.
Tekosyy olla tekemättä mitään, kuormittaa ja uuvuttaa omaiset ja ystävät.
Masennus ei ole sairaus! Vaan tekosyy luovuttaa!
Voit olla uupunut, mutta se tila korjautuu levolla ja myönteisillä ajatuksilla.
Jokainen on oman elämän herra ja päättää mihin se kyseinen elämä vie. Positiivinen elämän asenne on ne mitkä vie eteen päin.
Luovuttaminen on laiskuutta!5

Masentuneella kun on tällaisia läheisiä ei se paljoa auta paranemisprosessissa. Iänikuista syyllistämistä. Todennäköisesti tällainen tyyppi on saanut masentuneen masentumaan ja katsomaan elämää näköalattomasti. Ihmiset älkää jääkö kusipäiden vaikutuspiiriin!

Jani

Kylläpä oli "lämmin, ymmärtäväinen ja empaattinen" kommentti masentuneisuudesta. Noin kylmällä, kyynisellä ja välinpitämättömällä asenteella ihminen sairastuttaa ympäristönsä - esimerkiksi masennukseen. Ja tottakai, itse ei edes kykene tutkiskelemaan oman asenteensa vaikutusta ympärillä oleviin ihmisiin. Kirjoituksesi on tunne-elämältään häiriintyneen persoonallisuuden ilmentymä. Kylmät väreet tuntuvat selkäpiissä asti lukiessa tuollaista tekstiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat