Kommentit (5)

Vierailija

Minä myönnän olevani kateellinen. En häpeä sitä, koska haluan kateuden aiheen myös itselleni, en toiselta pois. Kateuden aiheita: fiksumpi opiskelukaveri, siistimpi koti, varallisuus, hoikkuus, parempi luonne.... Pahantahtoinen kateellinen en mielestäni ole koskaan.

Kateus on pahansuopaa

Ei se ole kateutta, jos haluaa saman mitä toisella on... Vaan se, että sen lisäksi haluaa, ettei sillä toisella enää ole sitä! Kateus on nimenomaan vihaa ja pahansuopuutta sisältävä tunne! Luultavasti kateuden tunteen voi kääntää tuommoiseen ihailuun, jossa on onnellinen toisen hyvästä ja toivoo samaa itselleen ilman, että haluaa sitä hyvää pois toiselta. Silloin ei vain määritelmän mukaan enää puhuta kateudesta.

IloLuonto

Hieman harhaanjohtava otsikointi ja päätelmä. Kateudesta voi päästä vapaaksi, eikä se ole kaikkein vaikein negatiivinen ominaisuus selätettäväksi.

Jos havaitsee jollakulla toisella jotakin, mitä haluaa itselleenkin, on turha ottaa kateutta siihen mukaan lainkaan. Neutraali iloinen toteamus siitä, että jollakulla on jotakin, jonka kokee itsellekin tarpeelliseksi ja sitten vain keskittyneesti alkaa muokata toimiaan sellaisiksi, että saa sen itselleen.

Jos mukana on kateutta, ei voi olla lainkaan varma siitä, tarvitseeko kateuden kohdetta oikeasti mihinkään, koska kateus saa sinut vain luulemaan niin. Markkinoinnin yksi peruspilari on kateus, halu tulla "onnelliseksi" samasta asiasta kuin muutkin ja panna hieman paremmaksikin.

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Hei nimimerkki Kateus on pahansuopaa, tuo olikin hyvä määritelmä. Ehkä on juuri noin, että kateutta kokeva ei haluaisi toisellakaan olevan sitä, mitä itsellä ei ole.

Nimimerkki IloLuonto, näet asian kivasti positiivisen kautta. Jos vain kaikki osaisivatkin tyynesti toimia jonkin kadehtimansa saavuttamiseksi ilman, että sitä haluaisi toiselta mitenkään pois.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat