Oletko kateellinen? Hyvä, sillä kateus on hyväksi sinulle

Rakentava kateus kertoo, mitä arvostat, sanoo psykoterapeutti Terhi Teräs-Hukka. Lue koko juttu

Oletko kateellinen? Hyvä, sillä kateus on hyväksi sinulle

Kommentit (6)

Vierailija

Minä myönnän olevani kateellinen. En häpeä sitä, koska haluan kateuden aiheen myös itselleni, en toiselta pois. Kateuden aiheita: fiksumpi opiskelukaveri, siistimpi koti, varallisuus, hoikkuus, parempi luonne.... Pahantahtoinen kateellinen en mielestäni ole koskaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kateus on pahansuopaa

Ei se ole kateutta, jos haluaa saman mitä toisella on... Vaan se, että sen lisäksi haluaa, ettei sillä toisella enää ole sitä! Kateus on nimenomaan vihaa ja pahansuopuutta sisältävä tunne! Luultavasti kateuden tunteen voi kääntää tuommoiseen ihailuun, jossa on onnellinen toisen hyvästä ja toivoo samaa itselleen ilman, että haluaa sitä hyvää pois toiselta. Silloin ei vain määritelmän mukaan enää puhuta kateudesta.

  • ylös 10
  • alas 7
IloLuonto

Hieman harhaanjohtava otsikointi ja päätelmä. Kateudesta voi päästä vapaaksi, eikä se ole kaikkein vaikein negatiivinen ominaisuus selätettäväksi.

Jos havaitsee jollakulla toisella jotakin, mitä haluaa itselleenkin, on turha ottaa kateutta siihen mukaan lainkaan. Neutraali iloinen toteamus siitä, että jollakulla on jotakin, jonka kokee itsellekin tarpeelliseksi ja sitten vain keskittyneesti alkaa muokata toimiaan sellaisiksi, että saa sen itselleen.

Jos mukana on kateutta, ei voi olla lainkaan varma siitä, tarvitseeko kateuden kohdetta oikeasti mihinkään, koska kateus saa sinut vain luulemaan niin. Markkinoinnin yksi peruspilari on kateus, halu tulla "onnelliseksi" samasta asiasta kuin muutkin ja panna hieman paremmaksikin.

Hei nimimerkki Kateus on pahansuopaa, tuo olikin hyvä määritelmä. Ehkä on juuri noin, että kateutta kokeva ei haluaisi toisellakaan olevan sitä, mitä itsellä ei ole.

Nimimerkki IloLuonto, näet asian kivasti positiivisen kautta. Jos vain kaikki osaisivatkin tyynesti toimia jonkin kadehtimansa saavuttamiseksi ilman, että sitä haluaisi toiselta mitenkään pois.

Kateellinenton

En ole koskaan ollut kateellinen.
Tässä on ehkä syynä tietty katsantokanta asioihin: mahdollinen kateudenkohde joko on voinut vaikuttaa asiaan tai sitten hän on onnekas.
Eli jos vaikkapa toinen on hoikistunut huikeasti. En näe mitään syytä olla kateellinen, koska voisin itsekin tehdä omalle painolle jotain jos haluaisin ja siten hoikistuisin itsekin.
Tai jos toinen saa lottovoiton - hän vaan kuuluu onnekkaisiin sillä tavalla, ja minä en, hyvät hänelle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat