5 asiaa, joita et tiennyt kyykäärmeestä

Kyykäärmeen elämässä on paljon yllättävää.

Kyykäärme tuntuu pelottavalta eläimeltä, mutta on aika kiehtova otus. Tässä viisi kiinnostavaa seikkaa.Lue koko juttu

5 asiaa, joita et tiennyt kyykäärmeestä

Kommentit (3)

Astral

Noniin, listasitte 5 asiaa jotka tiesin kyykäärmeestä. Missä ne 5 joita en tiennyt? Vai saanko rahat takaisin? Vai pitäisikö otsikoita miettiä muultakin kun klikkihuorauksen kannalta?

  • ylös 20
  • alas 39
Omituisten otusten ystävä

Asialliset ja yksinkertaiset ohjeet kyyn kohtaamiseen ilman raivoa hakea lähin lapio tai muu kyyn surmaamiseksi. Talvivaaran nikkelikaivos karkotti kyyn vuosisataisilta asuinsijoiltaan.Kyyt siirtyivät koilliseen Sotkamon Tuhkakylälle, jossa niitä ei ole koskaan ollut. Nyt niitä liikkuu kylän paketoiduilla pelloilla ja pihoilla, ei kuitenkaan vaaraksi eikä haitaksi asti. Vaikka äitivainajani kertoi tsvanneensa kyitä plantaasinsa pihalla, nikkelikaivosta lähinnä sijaitsevalla plantaasilla, itse en koskaan niihin törmännyt vaikka etsimällä etsin.  Lienevätkö vaistonneet, ettei tuo ihmiskummajainen halua heille pahaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän isä laittoi siileille maitovadin iltaisin ( 50-luvulla ei ollut tietoa, että ne sairastuvat ja voivat kuolla maidosta). Kyyt tulivat joka ilta juomaan. Me lapset saimme niitä hellästi silittää.
Eivät tehneet mitään pahaa. Näin ennakkoluulottomasti viisas isäni meitä kasvatti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat