Miksi työpaikkakiusaaja kiusaa? Asiantuntija vastaa

Fiksut, pätevät ihmiset saattavat työpaikalla käyttäytyä huonosti. Tutkittua tietoa on vähän, mutta kokemuksia paljon, sanoo Työterveyslaitoksen johtava asiantuntija Maarit Vartia.

 Lue koko juttu

Miksi työpaikkakiusaaja kiusaa? Asiantuntija vastaa

Kommentit (1)

Kuka piilossa lymyilee työaikana

Kulttuurillinen kiusaaminen työpaikalla on sisäänrakentunut vuosi kymmenien aikana.
Liikaa töitä siirretään ja delegoidaan muille jottei omalla porukalla olisi liikaa töitä ja lorvailuun jää enemmän aikaa. Johtaminen on hukassa eikä vastuuta kanna kukaan osoittaa hyvin vanhojen instituutioiden olevan sisäänrakennetun kiusaamisen esimerkkejä.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Ty%C3%B6paikkakiusaaminen
Monet ylikoulutetut eivät osaa työtään ja siitä se alkaa muiden mollaaminen ja töiden siirtäminen heidän harteille.
Meidän työpaikalla on nähtävissä työntekemisen vastustusta joka on yleistä eikä johto näe mitään kun heitä ei asiat kiinnosta. Näin heikosti organisoitu johtamismalli on luonut työkulttuurin jossa tehdään vain pakollinen ja nostetaan palkkaa ilman tunnontuskia. Ne jotka kärsii tästä toiminnasta saavat syyt niskaansa ja tehdä muiden työt kaiken lisäksi.
Kuormitus ja liikaa työtä ilman palkankorotusta ja käskyttämistä osoittaa kiusaamisesta tulleen valtion organisaatioissa normaalia toiminta tapaa.
Laiskuus on perisynti mutta jos siitä maksetaan ja taloudellinen ym tilanne on liki 1000 000€ alijäämäinen on johdossa jotain vikaa.
Uudelleen organisoiminen ja organisaatio muutokset osoittaa ettei vakituiset virkamiehet ole halukkaita lisäämään omaa työtään ja jatkavat delegointia muille. Määräaikaiset joutuvat kärsimään siitä heidän sanomisia ei huomioida. Toiminta on siis sisäänrakennettua työpaikoilla eikä sitä haluta muuttaa. Huonot pomot ja vastuun välttely on merkki ylikoulutettujen mielivallasta työpaikoilla joka on muodostunut tavaksi siirtää kaikki muiden niskaan. Aasina ja Muulina näille ihmisille siirtyy muiden työt ilman perusteita kun organisointia ei johto osaa tai halua tehdä.
Yleensä pääjohtaja ja hänen alapuolella olevat johtajat eivät tiedä mitä työpaikalla tapahtuu. Ne näkee vain sen pienen osan asioista ohi kulkiessaan. Yllätys tarkastus eri toimipisteisiin voisi olla tarpeen. Ainakin päällisin puolin silmäiltynä asiat näyttää olevan kunnossa mutta ongelmaa ei näytetä tai heille kerrota alempien johtajienkaan toimissa. Alempien johtajien osaamattomuus paljastuisi silloin myös. Epäolennaisiin asioihin heillä on aikaa puuttua mutta ei ongelmiin joita eri tahot suojaavat kaikin keinoin.

  • ylös 10
  • alas 3
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat