Isän diabetes muutti koko perheen ruokavalion: Mausta emme tingi!

Henri Laamanen sai diagnoosin kakkostyypin diabeteksesta seitsemän vuotta sitten. Vaimo Tarja Laamanen on tukenut miestään elämäntapamuutoksessa.

Kun Henri Laamanen sairastui aikuistyypin diabetekseen, koko perhe alkoi syödä terveellisemmin. Itse asiassa diabetesruokavalio olisi hyväksi ihan kaikille.Lue koko juttu

Isän diabetes muutti koko perheen ruokavalion: Mausta emme tingi!

Kommentit (2)

Fathead

Toisen tyypin diabeteksestä voi parantua jopa alla kuukaudessa. Tärkeintä on syödä rasvaista, mutta vähähiilihydraattipitoista ravintoa. Margariini tai muut hapettuneet ja prosessoidut kasviöljyt eivät sovi edes talipallojen tekemiseen. Kunnon voi, kookosöljy ja  pehmeät kasviöljyt tuoreista lähteistä, kuten chia-siemen ja avocado, ovat oikeat valinnat terveyden kannalta. Vähärasvaisten maitotuotteiden on todistettu lisäävän painon nousua*, sillä rasva pitää kylläisena ja lisää kehon lämpöä.

Paastoaminen pitäisi pikkuhiljaa ottaa osaksi jokapäiväistä elämää, sillä jos koko ajan syö ei keho ikinä pääse kuluttamaan rasvavarastoja energiaksi ja samalla insuliiniresistassi kasvaa. 

High-intensity interval training (HIIT) on tehokkain liikuntamuoto. Se säästää kehon liialta hapettusstressiltä sekä lisää kasvuhormonin ja testosteronin määrää miehillä.

* http://ajcn.nutrition.org/content/103/4/979.full.pdf+html

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat