Huolestuttaako muistin pätkiminen? Testaa, miten pärjäisit muistitestissä

Huolestuttaako muistin pätkiminen? Testaa, miten pärjäisit muistitestissä

Muistitesti, jonka lääkäri tekee, kun epäilee muistisairautta.

Osaatko vastata oikein näihin kymmeneen kysymykseen? Niitä kysytään muistihäiriöitä seulovassa testissä.Lue koko juttu

Kommentit (20)

2000€Kansaneläkkeeksi

Muistisairauksienkin parasta hoitoa, olisi sairas- ja kansaneläkkeitten tuntuvat korotukset, sellaiselle tasolle, että sairaat, vammaiset ja vanhukset, voisivat pärjätä paremmin, hoitaa sairauksiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Reya

Itse sairastuin n. viitisen vuotta sitten, mikä seuraa koko lopun elämää.
Sen vuoksi muistinikin on heikentynyt ja harmittaahan se melkoisesti, sillä olen vasta 30+ ja muistini on toisinaan 70-vuotiaiden tasolla.
Unohtelen päivänselviä asioita, puhun välillä samat asiat useaan kertaan jne.
Toisinaan mietin muistanko eläkeläisenä enää mitään...

Mummeli mallia 1942

Suomessa on vielä läänejä (uudet) muistaakseni 4. Lapin lääni, Oulun lääni, Länsi-Suomen lääni, Etelä-Suomen lääni. Vai tietääkö joku muu toisin? Maakunnat ovat tulossa, ei vielä voimassa. Näin muistaisin Tarkistakaa!

Mummeli 1942

Suomessa on vielä läänit. Kirjoitin jo 4 lääniä, niiden lisäksi vielä on Keski-Suomen lääni- Eli Lapin lääni, Oulun lääni, Keski-Suomen lääni, Länsi-Suomen lääni Ja Etelä-Suomen lääni. Siinä ne ovat. Maakunnat ovat tekeytymässä.

Hei nimimerkki Vierailija, läänijako on kyllä sekin voimassa, mutta läänit ovat nyt eri nimisiä ja kokoisia kuin ennen vuotta 1997. Siihen testissä viitataan. Helsinki ei esimerkiksi enää ole Uudenmaan lääniä vaan Etelä-Suomen lääniä. Läänejä ei enää ole kahtatoista vaan kuusi.

Muistia voi myös "hoitaa" itse muistipeleillä ja sudokuilla,ristikoilla ja kaikin tavoin.Itselläni on lähimuisti huono ja muut huomauttelee siitä,mutta olen käynyt testeissä omasssa kunnassa terveyskeskuksessa ja ei ole siellä löytäneet muuta kuin sen että olen hieman hajamielinen.

vierailija2

Suomessa ei ole ollut läänejä enää vuodesta 2010 lähtien. Suosittelisin nyt tarkistamaan tämän. Vuoden 1997 läänijakokin on siis jo lakkautettu.

Vierailija

Hmm. Tekstissä taisi lukea että myös vanhat Läänit hyväksytään. Ja näin minullekin on opetettu. Toki uudetkin jos joku tutkittava muistaa. Kokonaiskuvan saamiseksi ei liene kovinkaan oleellinen asia.

Hoitaja

Opas fiksua kertoa mitä muistitestissä kysytään. Valitettavasti on heitä, jotka opettelevat kysymyksiä ulkoa ja sen tähden diagnoosin saanti on välillä viivästynyt. terveisin testejä tekevä?

Avaimet jääkaapissa

Tämä muistitesti, jota sairaaloissakin käytetään, pitäisi päivittää. Ja muistitesti antaa vain viitteitä, suuntaa, ei kerro koko totuutta eli ei mitään ihmisen arjen sujumisesta.

Vierailija

Avaimet jääkaapissa kirjoitti:
Tämä muistitesti, jota sairaaloissakin käytetään, pitäisi päivittää. Ja muistitesti antaa vain viitteitä, suuntaa, ei kerro koko totuutta eli ei mitään ihmisen arjen sujumisesta.

Tämähän on vain hyvin karkea, vakavat muistihäiriöt paljastava testi. Tosin päivämäärän muistaminen on itsellenikin vaikeaa, yleensä tarkistan sen kännykästä. Testi pitäisi kyllä päivittää. Läänikysymys ainakin pois. Vai kysyttäisiinkö huonomuistiselta: "Minkä aluehallintoviraston toimialueella asutte?" Monikohan suomalainen tuohon osaisi vastata...

Vierailija

Oho, tämä ikuisen vanha juttu oli nostettu etusivulle. Kierrätys kunniaan! Saatiin tämä 2016-vuoden läänikeskustelukin taas ihmisten tietoisuuteen.

Vierailija

no kuulkaa. eiköhän olla jo aika syvällä dementiaa jos tällaisiin kysymyksiin ei enää  pysty vastaamaan. onko todella näin tarttee olla noin syvällä ennekuin luokitellaan muistisairaaksi ja eikö aiemmin voida diagnosoida!!??

Vierailija

Läänistä niinkään mutta päivämäärän kysyminen on todellakin tyhmää. Se on yleensä kaikilta kateissa ja pitää katsoa just kännykästä. Tää nykymaailma on niin hektistä että saa olla todellinen superaivo jos muistaa joksisen päivämäärän aina kysyttäessä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat