Sivut

Kommentit (60)

Alkoholistiveljien sisko, rait...

Silti on hyvä, että asiasta puhutaan suoraan - ja nimenomaan se on hyvää, että asiasta puhuvat ne, joilla on omaa kokemusta. Edes me sisaret, tyttäret ja äidit emme tiedä koko totuutta.

On meilläkin näkemyksemme ja niitäkin kannattaa kuunnella, ja sen sanoisin, että esim. kannabiksen vapauttamisesta kannattaa kysyä kannabiksen käyttäjien omaisilta ja läheisiltä, eikä vain viihdekäyttäjiltä - tai edes tutkijoilta.

Nykyään melko raitis ja kokenut

No minäkin toimin näin ??
7. Alkoholistin aamurutiinit ovat vaivalloisia
”Kun alkoholisti lähtee töihin, hänen pitää nähdä helvetinmoisesti vaivaa. Minun aamurutiinini olivat nämä: join tärinät pois, otin pari rauhoittavaa, kävin suihkussa, ajoin parran, ruiskutin reilusti partavettä, otin pari Mynthonia, tiputin punoitusta vähentäviä silmägeelitippoja ja puin vastasilitetyt vaatteet.

Pidin ulkokuoreni täydellisen siistinä. Koko työpäivän pelkäsin, että joku tulee metrin liian lähelle, haistaa ja sanoo: Hei, sähän oot juoppo.” ??

Oikeestaan itse olin masentunut avioerosta ja join 4.viikko joka päivä ja kävin töissä. Mutta neljä viikon jälkeen en jaksanut taistella, kun aamulla kädet tärisi ja oli huono olo silloin. Kokemusta on. ?
Sitä ihmettelen miten toiset jaksaa vetää viina ympäri vuodet jne? Huh seki on muuten raskasta ja kallis huvi.

Asioilla on aina vähintään kak...

Juoppo = alkoholisti mutta voi olla alkohoolisti olematta juoppo! Ns. jakkupuku alkoholistit pärjää vielä töissä hyvin, mutta alkoholin suukulutuksen rajat paukkuu helposti. Lasi -kaksi viiniä illallisella, pari saunakaljaa jne niin yhtäkkiä täysin alkoholitonta päivää ei ole.

tero.nyman

10. Alkoholistin ongelma on muka aina joku muu

”Kun sain masennusdiagnoosin, riemastuin: Jes, viimein virallinen syy ryypätä!

Uskoin vilpittömästi, että syy juomiseeni oli masennus. Enkä tietenkään voinut lopettaa juomista, ennen kuin olisin parantunut masennuksestani.

Jälkeenpäin tajusin, että viina oli masennukseni syy, ei sen seuraus. Kun lopetin juomisen, ahdistukseni katosi ja kaikki hyvä palasi elämääni.

Kuules. Masennuksesi syy ei ole viina, lääkkeet tai vanhempasi.  Se on niin, että ruispuuron tai kauraleivän liiaallinen syönti vaikuttaa psyykeen. Eli otat vain vesilasin ja ruisleivän kauniiseen käteesi ja jätät selitykset sikseen. Voi ottaa oluen silloin tällöin ja silti elää normaalisti. Kaikkeen kuolee: sata litraa vettä päivässä on fataalia, litra normaalia

"fiksu yrittäjä"

Hieno kirjoitus, tunnistan itseni jokaisesta faktasta, täyttä totta joka sana.
Itse raitistuin samana vuonna, samassa hoitopaikassa!

Elämä on nyt elämisen arvoista, toki juominenkin opetti paljon elämänän ja kuoleman nuorallakävelystä, sitä se alkolistilla on lähes päivittäin.

Vierailija

Alkoholismi ei luo tietynlaisia ihmisiä, vaan tietynlaista käyttäytymistä. Tästä syystä joka-ikinen alkoholisti voi samaistua toisten alkoholistien "elämäntarinaan" lähes 100%:sti. Itse tunnistin näistä 11 kohdasta, 10 omassa "elämäntarinassani", kaikkine sivujuonteineen.

J.L.

Alkoholismi on itsetuntosairaus, jota ei voi hoitaa lääkkeillä. Ihmisellä voi olla alkoholistinpsyyke vaikka olisi raivoraitis. Alkoholi tekee Alkoholistista alkoholistin. "Alkoholistinpsyyke" voi säilyä ja vaikuttaa (määritellä käyttäytymistä, tunteita, itsetuntoa ja toimintaa), vaikkei joisi tippaakaan. Alkoholistin ego on yleensä todella vahva ja negatiivinen, vaikkei sitä aina ulospäin uskoisikaan.

Onnellinen

Alkoholistin ex-vaimona kiitän tästä kirjoituksesta. Kohta 11 auttoi minua todella paljon. Vaikka olen tiennyt etten mitään juoniselle voinut, tuo kohta auttoi ehkä vähän ymmärtämän miksi.

Mies oli sitä mieltä, että mitä minä valitan kun hän usein tekee ruokaa ja siivoaakin. Että mitä se voi minua haitata jos hän muutaman ottaa rentoutuakseen tai "asennuskaljaa" mihin tahansa pikku hommaan seuraksi. Tai mitä se minua vaivaa jos hän vapaapäivänä juo, kun kuitenkin töissä käy.

Lopulta tuntui että kaikki oli minun syytä kun en vain ymmärrä. Ja jos minä valitin juomisesta, hän iski takaisin moittimalla jotakin henkilökohtaista ominaisuuttani. Koska ei nähnyt mitään eroa siinä, jättääkö ihminen esim murusia leikkuulaudalle vai onko päissään joka ilta.

Koska nalkutan ja pihtaan, hän juo. Vaikka aivan oikeasti olin huolip että juo itsensä hengiltä, ja ihmettelin, että miten mukava ja fiksu ihminen juo itsensä ilkeäksi ja ikäväksi tyypiksi. Ja seksi todellakin hiipui, eihän sellaista könnistä örinää jaksa kukaan. Ja jatkuva huoli vaikuttaa todellakin libidoon.

Mies päätyi lopulta rakastumaan toiseen. Alkuhuumassa ei näe mitään virheitä. Ja uusi nainen tykkää itsekin ottaa enemmän. Ei siinä mielessä kävi onnellisesti. Minäkin pääsin vapaaksi tavallaan pakosta, ei tarvinnut tehdä raskasta päätöstä lähteä. Koska, ilmeisen tyypillistä kyllä, selvinä päivinä kaikki oli hyvin.

Anna S. - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt17.4.2014

Kiitos teille kaikille kiinnostavista kommenteista ja tärkeistä näkökulmista. Jutun tarkoitus oli tosiaan tuoda esiin asioita, jotka alkoholistien arjesta usein jäävät kertomatta. On totta, että jokainen kohta ei päde jokaiseen alkoholistiin, ja toisaalta listasta vielä varmasti puuttuu monta tärkeää asiaa. Hyvä kuitenkin, jos jutusta herää muutama oivallus! Aurinkoista viikonloppua toivotellen, Anna S. / Kodin Kuvalehti

Irwin

Ainaki heti voisin sanoa, että takana piilee jokin muu ns. oikea ongelma ja se on vieläkin auki. alkoholi toimii myös lääkkeenä kumpi on parempi masennuslääke vai alkoholi?

Vierailija

Oon nyt lukenut tuon jutun noin 5 kertaa ja voin vilpittömästi allekirjoittaa kaikki muut kohdat paitsi kuset/paskat housussa laulamista.

Taitaa olla aika lopettaa viinanjuonti.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat