12 lausetta, joita oikea ystävä ei sano

Ystävyydelle on monta määritelmää,  mutta yksi on tämä: ystävä ei koskaan sano yhtään näistä lauseista. Moneenko olet muuten itse syyllistynyt?Lue koko juttu

12 lausetta, joita oikea ystävä ei sano

Kommentit (11)

Vielä lukija!

Kodin Kuvalehti on vielä minulle yksi niistä harvoista naistenlehdistä, joiden jutut koen laadukkaina, pohtivina ja näkökantojani avartavana. Siitä syystä toivonkin, ettette lähtisi viemään lehteänne tähän yksiuloitteiseen suuntaan. Näitä "Nämä viisi kohtaa paljastavat oletko hyvä ihminen" -juttuja tyrkytetään jo ihan tarpeeksi muualla. Kiitos!

  • ylös 58
  • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Muokattu
klo 9:29 | 14.7.2016

Kiitos palautteista, LK ja Vielä lukija! Ikävää, että tämä juttu tuotti teille pettymyksen. Me toimituksessa ajattelemme, että KK:hon mahtuu monenlaisia juttuja: suuria, syvällisiä ja pohtivia ja pieniä, oivaltavia ja hauskoja. Sellaistahan elämäkin on, täynnä vakavia asioita ja iloisia hetkiä. Itse ajattelen esimerkiksi tätä juttua kahvitaukona työkaverien kanssa, sellaista jolla nauretaan vähän kaikelle ja eniten itselle ja sitten palataan taas asiaan. Kaikessa tekemisessä toimitus yrittää kuitenkin noudattaa KK:n lupauksia: kerromme tunnistettavia tarinoita, jaamme aitoja hetkiä, helpotamme arkea ja autamme lukijaa hyväksymään itsensä ja muut.

Vierailija

Huh, ei ole totta! Taidan perua lehtitilaukseni, tämä juttu oli kyllä pohjanoteeraus! Tässä ei ollut mitään suurta ja syvällistä eikä pientä, hauskaa tai edes oivaltavaa. Kodin Kuvalehti aliarvioi lukijoitaan.

Vierailija

Ei noista kaikki ole pahoja. Ei ainakaan sellaisia, ettei muka tosiystävä koskaan sanoisi. Muuten tuo kyllä mieleen iltapäivälehtien käännöslistat x asiaa jotka y....

Ikävä että sinusta tuntuu tuolta, Vierailija. Olisi kiinnostavaa kuulla, mikä juuri tässä jutussa tuntuu lukijoiden aliarvioimiselta? Huumori on vaikea laji, ja meitä toimituksessa tämä juttu kyllä nauratti. Missään tapauksessa ei kyse siis ole lukijoiden aliarvioimisesta. 

Hetkonen...

Tämä juttu antaa ymmärtää itsensä mielestäni näin: Jos sanot ystävälle yhdenkään näistä lauseista, et ole oikea ystävä. Näin se nyt vaan on, sori. 

Jos tämä juttu on haluttu hauskaksi ja vitsikkääksi, ei se mielestäni tule ymmärretyksi tuosta tekstistä. On eri asia heittää tällaista läppää kahvipöydän ääressä ja leikitellä yhdessä esimerkiksi ajatuksella, että "mikä olisi kauheinta, mitä ystävä voisi sinulle sanoa?", kuin kirjoittaa siitä ymmärrettävä juttu laatulehteen. Siellä kahvipöydän ääressä se silloin huvittaa, koska kaikki ovat mukana tilanteessa ja tietävät jutun juonen. Lehteen kirjoitettuna hauskuus ei ainakaan tämän jutun muodossa ikävä kyllä välity.

Mikäli taas näistä 12 kohdasta koostuva "kevyehkö" juttu on tehty siitä, että mitä ikävältä kalskahtavia "heittoja" on kuullut ystävänsä suusta, ja jotka ovat sitten saaneet miettimään ystävyyden "aitoutta", ei sekään tule jutusta ymmärretyksi.

En nyt vain kerta kaikkiaa ymmärrä tämän jutun pointtia. Siinä käytetään voimakkaita, tunteita herättävi ilmaisuja, kuten "oikea ystävä", "määritelmä", "ei koskaan" ja "syyllistyä". Näiden ilmaisujen jälkeen nuo 12 kohtaa tuntuvat ihan käsittämättömilta. Mitä ihmettä juuri äsken luin?

Tämä juttu ei kaada maailmaani, eikä ole niin vakavaa, mutta se sai minut pohtimaan ylipäätänsä journalismia tässä ajassa. On todella ikävää, jos juttujen kirjoitustyylit lehtien välillä yhtenäistyvät ja moniuloitteiset ja ajattelevat lehdet sekoittuvat ns. sensaatiotyylisten lehtien massaan. Tästä johtuu huoleni.

Kodin Kuvalehti, toivon teidän olevan se raikas ja luotettava poikkeus valtavirrassa ja pitävän pintanne!

  • ylös 15
  • alas 3

Hetkonen..., kiitos palautteesta. Huumori on vaikea laji emmekä selvästi onnistuneet tämän jutun suhteen. Pyrimme jatkossa parempaan.

Sen verran vielä selvennän, että tämä juttu ei siis ole koskaan ollut lehdessä, se on tehty nettipalaksi.
Laatua toimitus tekee mielestään molemmissa kanavissa, mutta välineiden luonne on hiukan erilainen. Lehteä luetaan yleensä keskittyneesti ja herkutellen, nettiä myös selaillen ja silmäillen esimerkiksi bussissa. Siksi muodot ja keinot kertoa tunnistettavia tarinoita ja tarjota aitoja hetkiä ovat osittain erilaiset.

En todellakaan tajua kommentoijia!?
Minä luin kohdat huumorina. Pari oli mielestäni sellaisiakin, joita kuulee tosielämässä.
Ei nuo kohdat ole tarkoitettu siten, että jos ystävä sanoo jonkun niistä, hän ei ole Aito Ystävä.

Minusta juttu oli kiva. Kommentit tiukkapipoisia ja kumman tuomitsevia!

Ihmettelivin terveisin. Ria

Vierailija

Ei saa sanoa sitä eikä tätä. Miksi ei? Missä kaikki perustelut ja esimerkit? Mitä sitten saa sanoa?
Turhaa sanahelinää. Sitäpaitsi olen kuullut ystäviltäni nuo kaikki ja sanonut itsekin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat