Psykoterapeutti Maaret Kallio: Pysyvää mielenrauhaa ei voi saavuttaa

"Moni toivoo, että elämä jotenkin saapuisi maaliin. Täydellisyyden tavoittelu on kuitenkin täydellinen harha."

Perfektionismi johtaa onnettomaan oloon. Psykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallio listaa viisi syytä, miksi vähempikin riittää.Lue koko juttu

Psykoterapeutti Maaret Kallio: Pysyvää mielenrauhaa ei voi saavuttaa

Sivut

Kommentit (27)

M.N

Tämä on niin totta. Muistetaan elää siinä pienessä hetkessä ja nauttia elämästä <3

  • ylös 10
  • alas 4
AMT

Pysyvän mielenrauhan voi saavuttaa. En tarkoita mitään "autuudessa lillumista", vaan sitä, että elämän murheet ja pelot eivät yksinkertaisesti enää saa valtaa mielessä. Sain ottaa Jeesuksen vastaan elämääni. Siitä lähtien mielenrauhani on kasvanut ja rauhattomuus vähentynyt päivä päivältä. Tämä on totuus, eikä muuksi muutu.

  • ylös 72
  • alas 67
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

AMT kirjoitti:
Pysyvän mielenrauhan voi saavuttaa. En tarkoita mitään "autuudessa lillumista", vaan sitä, että elämän murheet ja pelot eivät yksinkertaisesti enää saa valtaa mielessä. Sain ottaa Jeesuksen vastaan elämääni. Siitä lähtien mielenrauhani on kasvanut ja rauhattomuus vähentynyt päivä päivältä. Tämä on totuus, eikä muuksi muutu.

Minä olen nähnyt käytännössä, että ahdistuneiden ihmisten uskonnollisuuskin on ahdistavaa ja muita kontrolloivaa. Niin isoäitini kuin sisareni. Ei auta vuosikymmenienkään erittäin ahkera jeesustelu, vaan tilaisuuksissa käymisestä tulee pakonomaista, muita ihmisiä evankelioidaan erittäin ikävään ja pakottavaan sävyyn ja ainut ilo kuuluu niissä kitaranrämpytyksissä, joita sisältäviä ohjelmia kuunnellaan nettikanavilta.

  • ylös 15
  • alas 3
Marko R.I.

Kun on mennyt elämässään sellaisen mankelin läpi kuin minä, niin siinä ei enää pienet mielenmurheet haittaa onnellisuutta. Siitäpä syystä se "mankeli" oli minulle tarpeellinen. Jaan ihmiset kolmen ryhmään: a) menneiden asioiden murehtijat b) tulevaisuudesta huolissaan olijat ja c) hetkessä elävät. Nyt olen eniten c:tä, vaikka onhan minulla kuten muillakin myös jotain noista kahdesta muusta ryhmästä eikä kukaan ole yksinään pelkkää yhtä. Eniten on a:n ja b:n yhdistelmää ja c:tä heissä on joskus hetkittäin ja niistä hetkistä ei ole uskallusta nauttia ja koetaan syyllisyyttä.

psyykkaa lukenut

Niin Psykologia ei rauhaa anna, eikä mikään muukaan pakkoajatelu. Itse sain rauhan ja sisällön/tarkoituksen elämääni, kun tulin uskoon.

Arvostan kyllä tiedettä, mutta vastausta siitä ei saa elämänperuskysymyksiin eikä syyllisyyteen , joka vaivaa aika montaa ihmistä.

Evankeliumi Johanneksen mukaan 14

27. Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille.

En minä anna teille, niinkuin maailma antaa.

Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.

Usko on ilo

"Usko voi olla yhtä lailla voimavara kuin ahdistava asia "

Usko ei itsessään ole ahdistava asia, vaan vapauttava:

Se mikä tekee ahdistavaksi on USKONTO. Jossa vaaditaan ihmiskäskyin itse tehtyjä  "lakeja" noudattamaan. Kuten esim. Lesdatiolaiset, Jehovantodistajat (ei perustu Raamattuun, vaan heillä on oma oppikirja) ect.

  • ylös 15
  • alas 2
H.M.

Pysyvän mielenrauhan voi löytää vain ja ainoastaan ottamalla elämäänsä Isän Jumalan,Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen ja Pyhän Hengen.Siitä tulee täydellinen luottamus kun koko elämäni on "suuremmas käres." Luottamuksen ja syntien sovitetuksi tulemisen kautta tulee vapaus ja ilo! Olen saanut kulkea tällä viitoitetulla tiellä jo 25 vuotta sydän juurtuneena täydellisesti Pyhään Kolmiyhteiseen Jumalaan.Oma rakas aviomieheni kertoi minulle alunperin nämä elämän tärkeimmät asiat,senkin takia hän on minulle niin suunnattoman rakas! Ihanaa lukea että moni muukin on tällä ikuisen elämän tiellä.

HAM

Oikein sanoit! Moni sekoittaa USKON ja USKONNON.Mehän palvelemme elävää Herraa emmekä jotain USKONTOA !

Katapultti

Kuka haluaa mielenrauhaa? Mielestäni usein sekoitetaan hektinen elämä ja mielenrauha. Elämä (keskimäärin) on juuri oikein mittainen että kokee kaiken sen mitä ihmisen pitää kokea. Vanhana on sitten kivempi muistella että "olinpa aika hullu kun sitä ja tätäkin kokeilin" kuin että "miksi en silloin tehnyt sitä ja tätä". Hyppikö mun ajatus hiukan,no hällä väliä. Mielenrauhaa!

pro fide

Elämä ei muutu täydelliseksi ja olen samaa mieltä muuten Maaret Kallion kanssa, mutta mielenrauha- sen voi todella saavuttaa Kristuksessa. Rauha on Jumalan lupaus omilleen. 

sukin syn

Masentavaa tämä uskontohihhuleiden elämöinti. Tärkeintä elämässä on se, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on hyvine ja huonoine puolineen. Jokaisella löytyy molempaa osastoa. Ja se pitää hyväksyä, ettei kaikkea voi elämässään saavuttaa. Tärkeää on se, että tunnistaa itsessään sen mitä elämältä todella haluaa ja keskittyy siihen. Silloin tyytyväisyys elämässä on suurempaa kuin silloin kun heiluu jokapaikan mestarina. Kukaan ei voi olla sellainen. 

Tietoisuus

Kaiken voi saavuttaa, minkä haluaa. Mielenrauhankin. Se on pois-oppimista kaikesta täysin turhasta ja haitallisesta. Jäljelle jää vain "oleminen" ensisijaisesti.  Mielenrauha on kuin vesi kämmenellä, pysyy kun sen vain antaa olla. Mutta heti kun alkaa "puristaa", se katoaa. Tekeminen siis tapahtuu aina "olemisen" kautta.

Täällä siis yksi täydellinen ihminen. Kun tiedostaa vain ensin että on epätäydellinen ihminen, ja sitä kautta täydellinen ihminen pyrkimään juuri taas piirun verran kohti täydellisyyttä.

Kärsimys on tosiaan aina täysin oma valinta.

Pirkko

96-vuotias äitini sanoi kuolinvuoteellaan meille lapsilleen, että ihminen ei tule koskaan täydelliseksi ja elämä jää keskeneräiseksi. Hän oli vaatimattomaan, mutta hyvään elämäänsä tyytyväinen ja jätti meille hyvän esimerkin. Luottamus siihen, että elämä kantaa.

Vierailija

Ihana kun on muitakin jotka ovat uskosta saaneet pysyvän turvan ja rauhan. Minulla särähti jutun otsikko silmään, mutta koko jutun lukiessa ymmärrän mitä tässä haetaan.
Kuitenkin halusin tulla kertomaan, että pysyvän mielenrauhan voi läytää, yllätys yllätys, uskosta. Kyllä, sen löydettyäni on tullut pysyvä rauhan ja turvan tunne tässä elämän myllerryksessä. Tiedän että kaikella on jokin tarkoitus ja epämiellyttävätkin asiat on antamassa suuntaa elämälle. Edes kuolema ei pelota enää. Tietysti on suruja ja murheita, mutta kaiken harmituksenkin kestää paremmin uskon turvin. "Jumalalla on suunnitelmansa myös minua varten"

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat