Eroperheen juhlat voi olla fiksua järjestää erikseen

Eroperheen juhlat voi olla järkevää järjestää kahdessa paikassa

Eroperheen juhliin voi liittyä häpeää, pelkoa ja jännitystä. Jos suhteet hiertävät pahasti, voi olla järkevintä järjestää kahdet kekkerit, sanoo uusperheiden liiton Pekka Larkela.Lue koko juttu

Eroperheen juhlat voi olla fiksua järjestää erikseen

Kommentit (5)

anonymous

Varmaan riippuu mistä syystä aikanaan erottu. Jos esim. uskottomuuden takia, on aika paljon vaadittu monenkaan vuoden jälkeen että uskottoman uusi puoliso (edellyttäen että on se sama jonka kanssa pettäminen alunperinkin tapahtui) voisi tulla rikkomansa kodin juhliin vieraana. 

Mutta jokainen perhe ja suku tekee omat ratkaisunsa ja periaatteessa artikkelin neuvot olivat ihan hyviä.

  • ylös 11
  • alas 5
Susanna

Ei ole yleistettävissä uskottomuuskaan siihen, miten välit kehittyvät. Kaikenlainen on mahdollista erilaisten ihmisten parissa. Yleistykset on hankalia, joskus jopa haitallisia. Luodaan mielikuvia mahdollisesta ja mahdottomasta. Se on vähän sama kuin yleistetään että, kaikkien pitää olla elinikäisesti naimisissa, ellet ole niin ei ole mahdollista elämä eron jälkeen. 

Jos taasen on väkivaltaa, alkoholismia ja sen lisäksi kyvyttömyyttä käyttäytyä asiallisesti lapsen ja lapsille tärkeiden ihmisten läsnäollessa, silloin ehkä tilanne, että lasta hyvä suojella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Empatiaa, kiitos

Ei ole tietenkään yleistettävissä kaikkiin tapauksiin, mutta on se hyvin tavallista ja inhimillistä, että ei halua olla samoissa juhlissa sen kanssa, jonka ex-kumppani on pettänyt suhteen aikana. Tietenkin, jos se sujuu, niin hienoa niin, mutta se on enemmän poikkeustapaus, jossa petetyllä ex-puolisolla on jotain suojatekijöitä tai erityistilanne, jota ihmisillä ei yleensä ole. Tuollainen kommentti vaan luo syysllisyyttä, paineita ja vaikeuksia niille tavallisille ihmisille, joilla ei erityisiä suojatekijöitä ole.

Hei nimimerkki Empatiaa, kiitos: Tuo on hyvin sanottu, että on hyvin inhimillistä, että ei halua petetyksi tultuaan olla samoissa juhlissa jonkun kanssa. Eteenpäin pitää kaikkien mennä ja jokainen selviää omalla tavallaan.

Vierailija

Tekstin lopetus kolahti omiin ajatuksiini täydellisesti... Vanhempiemme ero tapahtui noin 10vuotta sitten, kun oli itse 16. Lyhyetkin hetket kun molemmat ovat samassa paikassa yhtäaikaa, ovat edelleen kaikille epämukavia. Itsellä on olo, etten tahdo koskaan omia häitä, koska en tahdo kokosukuani samaan juhlaan... Enkä ehkä myöskään halua lapsia, joille täytyisi järjestää ristiäisiä, syntymäpäiviä yms. tämän painajaissuvun kanssa

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat