Aiotko karavaanariksi? Huomioi nämä 7 seikkaa

Houkutteleeko asuntovaunuelämä? Aurinkoa, grillausta, rentoa fiilistä! Kyllä, mutta myös paljon muuta. Kokenut asuntoauton emäntä Sanna Kajander-Ruuth listasi tärkeimmät.Lue koko juttu

Aiotko karavaanariksi? Huomioi nämä 7 seikkaa

Kommentit (11)

Vierailija

Olen perheeni kanssa viettänyt melkein kaikki lomat asuntovaunulla. Ensimmäinen vaunu oli käytettynä ostettu 35 vuotta sitten. Pojan synnyttyä hankimme niin sanotun kerrossängyllisen vaunun 25 vuotta sitten. Tyttö syntyi matkaan kaksi vuotta myöhemmin. Asun jo 37 vuotta Saksassa ja lasten muutettua pois kotoa kuljemme kahdestaan auton ja pienen kahden hengen vaunun matkassa. Kovin negatiivisena pidän mainittuja 7:ää seikkaa.

  • ylös 21
  • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kovin oli negatiiseen sävyyn kirjoitettu juttu. Olemme reissanneet yli 20 vuotta ensin vaunun, sitten matkailuauton kanssa sekä Suomessa että Euroopassa, eikä mikään noista seitsemästä asiasta ole menoamme varjostanut. Lapset kulkivat mukana aikuisiksi asti, nyt menemme kahdestaan. Parasta on maisemien vaihtuminen - mökkeilijöiksi meitä ei saisi ikinä

Nautiskelua

Eipä todellaan caravan-matkailu noin ankeaa ole. Mikään noista 7 kohdasta ei pidä paikkaansa. Päinvastoin, hommassa on pelkästään myönteisiä asioita. Omia asenteita voi ehkä tarkentaa, jos elämä on noin ankeaa, mitä tarinassa kerrottiin. Voin komemuksesta näin ottaa kantaa, sillä 35 vuoden aikana saa kyllä kokonaiskuvan todellisuudesta. Viimeiset 10 vuotta on tullut seikkailtua maailmalla asuen matkailuvehkeessä n. 270 vrk vuodessa. Pelkästään hyviä uusia kavereita saatu ympäri maailmaa, ei yhtäkään vihamiesta tai -naista. Hyvät ihmiset, ruvetkaa nauttimaan elämästä täysin siemauksin reissailemalla matka-autolla tai - vaunulla.

  • ylös 17
  • alas 2
Vierailija

No jo oli annettu ankea kuva karavaanailusta. Täälä harrastettu toista vuotta ko. lajia ja tunnistan kyllä piirteitä, mitä tuossa oli lueteltu, mutta asenne ratkaisee. Taitaa olla kirjoittajalla pieni ja vanha koppi käytössä :P

Ihanaa elämää

Kovin on surkeaa elämä tuolla kirjoittajalla. Jos parisuhde ja perhesuhteet eivät toimi kotonakaan, ei kannata harrastaa ko matkailumuotoa, sillä tapattehan te toinen toisenne. Karavaanailu on elämänmuoto eikä sovi läheskään kaikille.

TarexC

Heh, on vähän "kieli poskessa" tehty juttu, kaikkihan nuo ovat mahdollisia, mutta eivät taatusti samana päivänä! Joten siis minäkin. ;-)

1. Kun avaat auton asuntopuolen oven, sinulla on yksi todella iso huone lisää, kaikki mahtuvat sinne ja tekemistä siellä riittää.

2. Lähes kaikilla uusilla voi ajaa 100km/h, harvemmassa paikassa saa ajaa edes noin kovaa kukaan muukaan, jos niin siinä on vieressä se ohituskaista valmiina.

Ja suurin osa kuskeista katselee peileihinsä, käyttää vilkkua päästääkseen takana menevät ohi tai pysähtyy johonkin jotta muut pääsevät ohi, stressi se takana puskurissa roikkuva on myös matka-auton kuskille!

3. Totta osittain, koska hankintahinnalla matkailisi monta vuotta, toisella tapaa, mutta se vapaus mennä mihin haluaa. Ja harrastuksista pitää maksaa, kaikki muutkin maksavat jotain, on vain valinta maksatko kerralla enemmän!

4. Ei ole totta, nykyiset kemikaalit hävittävät hajut lähes kokonaan ja yleensä tyhjennys tehdään vain kerran vuorokaudessa (aamulla) jos silloinkaan alueilla on yleensä kunnon WC:t kuka sitä nyt omaa käyttää jos ei ole pakko? Tai yleisimmin juuri ennen liikkeelle lähtöä.

5. Vain osittain totta, tuokin on valinta, useimmiten erityisesti vanhemmat haluavat joko erilliset sängyt tai sen valtavan ison johon pääsee molemmilta reunoilta. Jutussa on unohdettu kerros-sängyt ja alkovi kokonaan, ne ovat lasten suosikkeja!!!

6. Pitää osittain paikkansa, tosin harvempi haluaa koko lomaansa vain kokata jotain, joten usein on puolivalmista mukana, sekä jälkiasennettu mikro. Jotkut käyvät jopa "ulkona" ravintoloissa syömässä, erityisesti lapsiperheet.

Usein on myös liesituuletin, joten ...

Jos ei halua tiskata, käyttöön tulevat kertakäyttöiset astiat.

(tähän on sanottava, ettei itsellä ole mitään noista laitteista vain puolivalmista ruokaa)

7. Pitää paikkansa, tuo ensimmäinen lause, muu ei juurikaan, on sitten ollut tuuria ja ei koskaan, viimeisten 10 vuoden aikana, kukaan ole onnistunut oksentamaan tai pääsemään vierestä poliisiauton kyytiin. Ja tarkemmin muistellen ei aiemminkaan, on tosi tuuri käynyt. :-D

Hymyillään kun tavataan, ja heilutellaan.

Vierailija

Meillä on matkailtu myös yli 20 vuotta joskus enemmän tai vähemmän polvet suussa. Olin yllättynyt kohdista, ne on useimmat valinta kysymyksiä: esim. mitä wc ainetta käytät... paljon hyviä vuoteita, parempia kuin joillakin kotona. Ruoka... huh, syön useimmiten paremmin kuin kotona, kun on aikaa valmistaa. Meillä on auto, mikä kiihtyy ja kulkee paremmin kuin monet henkilöautot. Minusta on hölmöä yleistää matkailuautot etenkin tientukkeiksi.
Caravan matkailu ei sovi kaikille. Asuntovaunu sopii toisille hyvin ja toisille erityisesti asuntoauto. Ja joillekin mökki.
Aikamoinen teksti, toivottavasti saadaan lukea vastine.

Iloinen karavaanari

No onpa kirjoittaja-Sannalla ollut ikävä näkökulma harrastukseen. En todellakaan allekirjoita 7 väitettä, 32-vuoden harrastamisen perusteella. Ei tämän harrastuksen tarkoitus ole plagioida kodin ominaisuuksia eikä niitä pidä verratakkaan keskenään.
Veneilijöillä on usein vielä pienemmät tilat ja aivan samat asiat joka päivä edessään harrastuksessaan. Kirjoithan Sanna copy-paste menetelmällä myös veneilyharrastuksesta samat tarinat.

Paljon vaunussa asunut

Menipä kauan tajuta kuinka karmeaa on karavaanari elämä.
Kannattais ehkä kirjoittajan lopettaa tuo kauhea karavaan elämä !
Eipä ole itselle tullut vastaavia ongelmia 17v aikana vastaan !

Papparainen

37 vuotta harrastettu tätä touhua, enkä yhtään noista seitsämästä kohdasta tunnista oikeiksi. Kirjoittajan kannattanee katsoa peiliin ja mittiä miksiköhän asiat menee hänellä pieleen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat