Tampereella kadonneen Raisa Räisäsen isä: "Jospa joku vielä puhuisi"

Suru tyttären katoamisesta ei unohdu, mutta ajan kuluessa se on muuttunut siedettävämmäksi. "Aika on armollinen. Elämä jatkuu", Pekka Räisänen sanoo.

16-vuotias Raisa Räisänen katosi Tampereella lokakuussa 1999. Hänen isänsä Pekka Räisänen on antanut itselleen luvan surra ja ajatella, ettei Raisaa enää löydy. Hän toivoo silti, että tyttären kohtalo vielä selviäisi.Lue koko juttu

Tampereella kadonneen Raisa Räisäsen isä: "Jospa joku vielä puhuisi"

Sivut

Kommentit (48)

H.M.

Ihmeellistä mihin Raisa on voinut niin kadota ettei edes ruumista löydy.Toivon sydämeni pohjasta,niinkuin moni muukin,että hänet löydettäisiin.Muistan hyvin kun luin lehdestä, keittiön pöydän vieressä aamukahvia juoden,että Raisa on kadonnut.Koen sen saman tunteen aina kun Raisan juttu nousee esiin.Se on koskettanut tosi syvältä vaikka en Raisaa tuntenutkaan.Kun kuljen Sammon Urheilulukion ohi,tulee aina Raisa mieleen.Lehdessä muistaakseni luki että Raisa kävi tuota koulua.Omaisilla on ollut tosi rankkaa.Voimia edelleen heille!

 • ylös 36
 • alas 6
H.M.

Tuli mieleeni että Sääksjärvihän taitaa olla lähellä Multisiltaa,onkohan Sääksjärvestä etsitty? No,kyllä minua viisaammat ovat ottaneet tämänkin mahdollisuuden varmaan huomioon.

 • ylös 19
 • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anteeksi! Väärin kirjoitettu nimi otsikossa ja ingressissä oli editoijan eli minun virheeni, ei toimittajan. Pahoittelen syvästi, korjasin äsken mokani.

 • ylös 37
 • alas 9
Vierailija

Miten voisi olla nyt 30-vuotis kun syntyi 1983. Olisi nyt 33-vuotias tai sitten syntyi 1986.

 • ylös 14
 • alas 10
Vierailija

Toi isä on niin surullisen näköinen. Voi kun juttu selviäisi. Ahdistaa ihan vierastakin ihmistä.

 • ylös 74
 • alas 8
Mimmi

Luin Raisan katoamisesta lehdestä. Minä, tuolloin 18v. tyttö, olin Raisan kanssa samassa baarissa samana iltana. En muista häntä, siellä oli aina paljon ihmisiä. Raisan katoaminen on käynyt mielessä lukemattomia kertoja, nimipäivinä, casasta puhuttaessa jne. En pysty edes kuvittelemaan sitä omaisten surun ja ikävän määrää, koska minäkin tunnen todella paljon surua, enkä edes tuntenut Raisaa. Sinä, joka olet tästä vastuussa, kirjoita vanhemmille edes kirje, anna vanhemmille rauha. Anna Raisalle rauha.

 • ylös 55
 • alas 4

Juttu on tosiaan julkaistu 2013, ja iät ovat sen mukaan. Teimme päätöksen, että emme lähde näitä muuttamaan - juttu pysyy verkossa vuosia ja silloin laskutoimitukset olisivat joka tapauksessa vääriä. Siksi jutun lopussa on aina kerrottu, milloin se on tehty. Ellei mainintaa ole, juttu on julkaistu verkossa ihan tuoreeltaan.

 • ylös 19
 • alas 4
Vierailija

Saisi tekijä tunnustaa perheen vuoksi mitä on tehnyt. Aivan kauheeta ja sairasta olla kertomatta, vanhemmat ja sisarukset ansaitsevat tiedon mitä tytölle käynyt ja missä on nyt.

No niin

Tilastollisesti tekijä löytyy läheltä eli oliko poikaystävä bileissä loppuun saakka vai lähtikö raisaa vastaan. Nythän luotetaan siihen että puhelussa raisa on sanonut menevänsä bileisiin mutta jos tästä ei ole todisteita niin tähän ei voi luottaa. Pitää luottaa vain materiaalisiin todisteisiin. Onko nauhoitus puhelusta omemassa. Onko poikaystävä Jannen liikut selvitetty ä.

Toinen on tuo kansainvälinen kokous. Siellähän on ihmisiä joille tyttö minihameessa voi olla vain roska. Maailma on misogynistinen. Nämä kokoukseen osanottajat ja heidän liikut pitää tutkia. Kaikki perheelliset varakkaat yms koska toimitusjohtajissa yms on paljon psykopaatteja.

Alussa mietin jopa isää mutta ei. Ei sittenkään. Uskon tarinaan

No niin

Entä nämä mies urheilijat joiden kanssa raisa viettänyt aikaa harrastuksen parissa. Heidän liikkeet on tutkittava.

Vierailija

No niin kirjoitti:
Entä nämä mies urheilijat joiden kanssa raisa viettänyt aikaa harrastuksen parissa. Heidän liikkeet on tutkittava.

Siis ylimieliset lellityt junnut joita nykyään riittää, kun kasvatuksessa miehille on sallittu itkeminen ja tunteet mutta mitään toisten tunteiden huomioimista ei

Vierailija

Tampereella ei vielä tuolloin ilmeisesti ollut kameroita tai ainakaan raisaa ei varmuudella ole yhdessäkään. Mitään varmuutta ei ole mistään muusta kuin että hän piipahti baarissa. Nimeltä casablanca. Mitään teknistä infoa ei siis ole, kaikki loput "tiedot" ovat kamujen kertomia.

Mutta miksi kaverien autoon ei mahtunut jos kyydissä oli vain tyttöystävä, tyttöystävän poikaystävä ja 2 muuta miestä. Miksi he lähtivät Huittisiin saakka. Onko tämä auto tutkittu kunnolla teknisesti josko raisa olisi sittenkin ollut mukana. Vai onko uskottu tyttöystävän samaa siitä että raisa oli elossa kello 23 suunnilleen eikä koskaan noussut autoon.

Mielestäni kaikki viittaa lähipiirin eli joko kaverien tai jopa äidin, ja mahdollisen äidin miesystävän tekoon. Ilmoitus poliisille tehtiin todella myöhään.

Cadillavit, taksit ym ovat höpöjuttua eikä niistä ole mitään kunnollista todistetta. Tampereella on paljon ihmisiä ja aina klju haluaa olla tärkeä ja kertoa asioita vihjeenä vaikka tietää että kyseessä ei sama henkilö

Vierailija

Äiti on ilmoittanut katoamisen vasta vuorokauden päästä.

Poliisi jonkun tiedon mukaan alkanut tutkia juttua 3 vuorokauden päästä ja näitä kavereita on uskottu vaikka he ovat antaneet ristiriitaista tietoa.

Muka raisa ei ole mahtunut autoon ja sitten on muka kuitenkin pörrätty keskustassa odottamassa josko raisa lähtee mukaan.

Kaikki vihjeet kello 22:18 puhelun jälkeen ja 23 puhelimen sulkeuduttua vailla mitään todisteita. Ainoat todisteet ovat tämä nuoriporuka, omat kaverit, joita poliisi ei ole kai halunnut tutkia. Tai tätä autoa ainakaan heti.

Jotain tele kuuntelua joillekin sivullisilke on tehty 10 vuotta murhan jälkeen. Murhan todennäköisin tekijä on nämä kaverit tai kotiväki.

Vierailija

Jos nuorisojengissä, kavereissa eliitin lapsia heitä ei ole haluttu tutkia vaan haluttu antaa aikaa keksiä tarina ja hävittää todisteet ja juttua lähdetty tutkiman heidön höpinöiden pohjalta

Vierailija

Jengi liikkuu baareissa alaikäisenä väärillä henkkareilla mutta viides henkilö ei mahdu autoon. Ihania kamuja. Jos yksi ei mahdu niin eikö olisi voinut jäädä lähelle. Tampereella kyllä voi juhlia.

Mitenhön näiden nuorten elämä. Joita ei tutkittu. Varmaan tyytyväisenä kun, jos selvisivät murhasta.

Mene ja kerro tietosi nyt

Elämä satuttaa joitakin ihmisiä liikaa, pitää olla rautaiset hermot ja paljon mielenrauhaa, että kaikesta selviää. Paljon myötätuntoa Raisan läheisille.

Silti mietityttää tuo "uskoon tulemiseen" toivon laittaminen, aivan kuin ei-uskovaiset olisivat lähtökohtaisesti pahoja, tai voisi jättää sellaisen mielikuvan, jos tapaus ei ratkeaisi. Ei kannata rajata mitään, kun kyse on ihmisyydestä. 

Voihan katoamisesta tietävä, olla yhtä hyvin uskovainen, tai vaikka poliisi, jos heillä kerran on ollut konferenssi tuohon aikaan Tampereella, eli kuka tahansa. Jos joku tietää, niin on aika kertoa tietonsa, vaikka olisi epävarma sen paikkansa pitävyydestä. 

Miten on

Vierailija kirjoitti:
Jengi liikkuu baareissa alaikäisenä väärillä henkkareilla mutta viides henkilö ei mahdu autoon. Ihania kamuja. Jos yksi ei mahdu niin eikö olisi voinut jäädä lähelle. Tampereella kyllä voi juhlia.

Mitenhön näiden nuorten elämä. Joita ei tutkittu. Varmaan tyytyväisenä kun, jos selvisivät murhasta.

Mitä tarkoitat ? Syytätkö niitä nuoria, joiden autoon Raisa ei mahtunut, hänen katoamisestaan ? Kerro tarkemmin mitä yrität sanoa, että voimme ymmärtää mitä sanot, ettei jää ikävä tunne heitostasi, ole hyvä. Käsitimme, että nuoria on tutkittu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat