Lukijan kirje: Pomo hallitsee hajoittamalla

Pomon johtaminen on yksinvaltaista ja kontrolloivaa. Neuvottelut käydään jokaisen kanssa kahden kesken, eikä kukaan tiedä, mitä toiselle on luvattu.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Pomo hallitsee hajoittamalla

Kommentit (5)

Maija vain

Onpa vaikea tilanne. Mitä tehdä jos/kun ei voi äänestää jaloillaan, vastarinta johtaa kiusaamiseen ja alistuminen syö ihmistä? 

Vaikka ammattiyhdistykset ovat minusta edistyksen jarruja, saattaa niistä tällaisessa tilanteessa olla, ehkä, apua. Onko teillä luottamusmiestä, jonka kanssa etsiä ratkaisua? No, jos on, todennäköisesti olet jo senkin kortin katsonut.

Et siis voi muuttaa työnantajaa etkä pomoa, etkä vaihtaa duunia, joten vain oma asennoitumisesi on se, mihin voit vaikuttaa. Aivot narikkaan työaikana, oven mennessä kiinni keskityt muuhun elämään ja jätät työasiat töihin. 

Kirjoitat että teillä organisaatio on jatkuvassa muutoksessa, ehkä pomokin vaihtuu jossain vaiheessa. Toivotaan niin.

Etkö todellakaan voi vaihtaa työpaikkaa, oletko ihan varma? Eikö ole toista alaa, vaikka heikommin palkattua työtä, jos nykyisessä pysyminen vie sinusta mehut? Mikä on henkisen hyvinvointisi hinta - pärjäisitkö pienemmillä tuloilla? Voisitko vaihtaa ammattia, kouluttautua uuteen? Se antaisi muuta ajateltavaa iltaisin ja viikonloppuisin kun edessä siintäisi itse rakennettu uusi ulottuvuus.

Ahdingossa ollessaan ei aina kykene hahmottamaan vaihtoehtoa, ja silti niitä löytyy viimeistään kun on pakko löytyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
no jo on

Kuulostaa kamalalta. Itselläni on kokemus varhaiskasvatusjohtajasta, joka pitää mm. kehityskeskustelut vain kavereilleen, muille ei lainkaan. Antaa lisäksi erivapauksia suosikeilleen, kehittää suosikkeidensa työetuja, laiminlyö tehtäviään, tuhlaa verorahoja ja mitätöi osaa esimiehistä. Kukaan ei uskalla puuttua. Työntekijät ja alaiset voi pahoin. Ei Ole ihme, että julkisella sektorilla talous on kuralla. Tämä varhaiskasvatusjohtaja pitäisi kiireesti irtisanoa. Esittää kaiken huipuksi vielä uskovaista!

Vierailija

no jo on kirjoitti:
Kuulostaa kamalalta. Itselläni on kokemus varhaiskasvatusjohtajasta, joka pitää mm. kehityskeskustelut vain kavereilleen, muille ei lainkaan. Antaa lisäksi erivapauksia suosikeilleen, kehittää suosikkeidensa työetuja, laiminlyö tehtäviään, tuhlaa verorahoja ja mitätöi osaa esimiehistä. Kukaan ei uskalla puuttua.

Miksi ei uskalla puuttua? On kysymys julkishallinnon vakansseista; ei niistä sen takia tule pois potkituksi, että ottaa ilmeisiä epäkohtia ja väärin toimimisia puheeksi. Jos kokemus on vähänkään useammalla sama, ei muuta kuin yhteyttä ko. henkilön esimieheen tai henkilöstöhallintoon. Kirjallisesti ja toimia pyytäen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat