8-vuotias Iina Tujunen: "Äidille ja isille oli vaikea kertoa kiusaamisesta"

Iina tietää, että kiusaajan sanat ovat niin isoja, ettei niitä saa helposti pois mielestä.Lue koko juttu

8-vuotias Iina Tujunen: "Äidille ja isille oli vaikea kertoa kiusaamisesta"

Kommentit (14)

Vierailija

Ihana Iina! Olet rohkea, viisas ja älykäs tyttö! Ominaisuuksia joista on varmasti iloa elämässä nyt ja aikuisena.

Yritä olla välittämättä kiusaajista vaikka se ei helppoa olekaan. Ihanaa että olet saanut ystäviä. Toivottavasti kaikki kiusatut saisivat. Se auttaa kestämään typeriä kiusaajia. Kuten sanoit, heitä ei välttämättä kukaan saa lopettamaan. Valitettavasti.

Äidille ja isälle kannattaa aina kertoa vaikka he tulisivat surullisiksi. Surullisimpia he ovat siitä jos et kerro heille!

Oikein ihanaa syksyä sinulle! Toivottavasti kaikki sekä aikuiset että lapset ymmärtäisivät että kiusaaminen on aina väärin ja satuttaa toista ihmistä! Ollaan ystävällisiä toisille tai jos siihen ei pysty niin, kuten hienosti sanoit "miksei voi olla vain hiljaa"

  • ylös 37
  • alas 13
Vierailija

Ihanasti Iina kirjoitettu. Toivottavasti kiusaajien vanhemmat lukevat tämän jutun ja osaavat myös puuttua tilanteeseen. Ketään ei pitäisi koskaan kiusata, eikä yksikään kiusaaminen saisi jäädä aikuisilta puuttumatta!
Kerro rohkeasti kotona, sillä äiti ja isi haluaa ihan varmasti auttaa kun kuulevat sinua kiusattavan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
apu

Upeaa Iina! Olet viisas tyttö! Moni aikuinen saa ottaa oppia sanoistasi ja toivon todella erityisesti opettajien pitävän aistit avoinna huomatakseen kiusaamiset!

Äidin ja isän kuuluu olla sinun tukenasi kaikissa tilanteissa, sekä iloissa että suruissa. Sinulla tuntuu olevan juuri sellaiset vanhemmat.

Onnellista syksyä!

  • ylös 10
  • alas 5
puu

Hyvä on antaa kasvot asioille. Valitettavasti jotkut vanhemmat alituiseen pitävät omia lapsiaan julkisuudessa erilaisissa jutuissa ja siitäkin voi koitua kiusaamista - tämän päivän lapset ovat sellaisia. Meillä on niin että lapset uskaltavat kyllä kertoa heti kiusaamisesta, koska me vanhemmat ei voida heti reagoida vahvasti vaan kuunnellaan ensin mitä on sanottavaa sillä lapsella ja koetetaan rauhassa etsiä ratkaisuja. Jos vanhempi kovasti suuttuu tai suree, silloin lapsi haluaakin suojella heitä eikä kerro. Ja se on paha se. Kiusaamisesta pitää AINA kertoa niin kotona kuin koulussa!

Tytärtäni ja hänen kaveriansa kiusasi eräs poika päiväkodissa monin tavoin (saattoi jopa ruokapöydässä tökkiä heitä haarukalla). Kun tyttäreni kertoi tästä neuvoin häntä: "Jos hän tekee noin, pussatkaa häntä!" - Tytöt tekivät niin. Poika lakkasi kiusaamasta HETI !

Tyttärentyttäreni vasen käsi ei toimi hengenvaarallisen synnytyksen jäljiltä. Kiusausta tulee melko takuuvarmasti. Minä ja tyttäreni aiomme neuvoa häntä: "Jos sinua kiusataan, sano kiusaajalle: "Tuleeko sinulle hyvä mieli, kun kiusaat minua? Eikö sinulle tulisi parmpi mieli, jos autat minua?"

Riina

Rohkea Iina perhostyttö! Kiitos, kun kerroit tarinasi, aion lukea sen omalle ekaluokkalaiselleni. Olet varmasti ihana tyttö ja kiltti toisille! :)

Vierailija

Iina kiitos sinulle, että jaoit tarinasi. Olet upea ja kaunis tyttö, jolla on fiksuja ajatuksia. Pääset vielä pitkälle elämässäsi. Pidä kiinni herkkyydestäsi. Se on vahvuus ja voimavara, vaikka et ehkä tällä hetkellä niin ajattelekaan. Pidetään me aikuiset huoli, että laitetaan kaikenlaiselle kiusaamiselle piste.

Pariisitar

Kiitos Iina, kun uskalsit jakaa kokemuksesi. Olisipa maailmassa enemmän kaltaisiasi rohkeita ihmisiä, jotka uskaltavat puhua vaikeista asioista. Kaikkea hyvää sinulle!

Hyviä vinkkejä, Ria Hafren! Hauska tuo ohje tytöille pussata poikaa, joka kiusaa. :-)

Kiitos myös teille kommenteista, Riina, Vierailija ja Pariisitar. Herkkyys on vahvuutta ja kokemusten jakaminen rohkeutta. Totta!

Debatoita

Debatoija

11/12

klo 19:22 | 16.8.2016

Miks se mamut tähän vetää? Johan on sanottu, että mamuista

tulee joka maahan automaattisesti alaluokka jolloin syntyy luokkayhteiskunta.

siis ählämeistä ja kuukereista. Semmosta yhteiskuntaa ei maalmassa olekaaan, missä mustat eivät olisi kriminaali köyhä alaluokka.

Eli miksi piti sitten tonkin äijän väkisin hankkia tänne matuja  vaikka on varoitettu tuhannet kerrat

Perhoshaavi

Tässäpä onkin maailman viisain tyttö tämä Iina. Ja niille kiusaajille terveisiä, että turha tulla pyytelemään kaveriksi sitten, kun Iina on Suomen presidentti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat