Suunnitteletko alanvaihtoa? Asiantuntijat kertovat, mihin suuntaan kannattaa lähteä

Yhä useampi miettii alanvaihtoa, mutta suunta on monella hakusessa. KK kysyi kolmelta asiantuntijalta, millaista työtä tulevaisuudessa tarvitaan.Lue koko juttu

Suunnitteletko alanvaihtoa? Asiantuntijat kertovat, mihin suuntaan kannattaa lähteä

Kommentit (6)

jummi

Jos on sellainen varhaiskasvatusjohtaja kuin minun esimieheni oli, niin ei kannata lastentarhanopettajaksi tähdätä. Esimieheni ei hoitanut tehtäviään, antoi parhaat pestit parhaille kavereilleen, mitätöi ja alisti, jätti täysin esim. kehityskeskustelut pitämättä. Ei ollut kiinnostunut lasten asioista. Eli tällainen toiminta ei houkuttele lastentarhanopettajia eikä muita alan työntekijöitä. On se hyvä, että päivähoitoala yksityistyy. Kunnallinen sektori on aikansa elänyt.

Vierailija

Onko putkiasentaja matalapalkkainen? Eiköhän matalapalkkaiset ole jollakin muulla alalla.

  • ylös 19
  • alas 2
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niin, eiköhän matalapalkkaisuuteen ole jotkut rajat määritelty. Asiantuntijoiden mielipiteet ovat toki heidän omiaan - juttu antaa lähinnä osviittaa siitä, millä aloilla töitä saattaisi löytyä.

Lähihoitaja

Olen koulutukseltani lähihoitaja ja tällaisella pienellä kuihtuvalla paikkakunnalla ei edes hoitoalalla tahdo riittää töitä. Nytkin teen osa-aikaista työtä kun muuta ei ole tarjolla. Useampaan paikkaan olen ilmoittanut, että voin tehdä keikkaa ja vastaus on että pidetään mielessä. Pari paikkaa oli auki ja hakuprosessi käynnissä, mutta ne peruttiin vedoten taloudellisiin syihin. Kyse sentään vakipaikoista.

Vierailija

Hei nimimerkki Lähihoitaja, ajat ovat tosiaan kovat. Onko sinulle tullut mieleen vielä alanvaihtoajatusta? Ehkä omalla ammattiosaamisella voisi löytää muitakin töitä ilman, että joutuisi pitkästi kouluttautumaan?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat