Hanna luopui sokerista kokonaan: "Vaikeinta oli päästää irti leivästä"

Ravitsemusterapeutti Hanna Huttunen, 43, neuvoo asiakkailleen terveellistä ruokavaliota. Hän päätyi uudelle uralleen luovuttuaan sokerista terveyssyistä.

Lääkärin määräys pakotti Hanna Huttusen jättämään sokerin kokonaan. Muutos vei hänet kokonaan uuteen ammattiin.Lue koko juttu

Hanna luopui sokerista kokonaan: "Vaikeinta oli päästää irti leivästä"

Kommentit (10)

Päivänkakkara

"Jos syöt runsaasti näkyvää sokeria kuten karkkia, vaihda vaalea leipä kokojyvään ja syö paljon kasviksia. Kokonaisuus tasapainottuu ja varmistat tärkeiden ravintoaineiden saannin." Eikö ravitsemusterapeutin kuuluisi käskeä ihmistä jättämään pois ne karkit ja muut, eikä vaihtamaan vaaleaa leipää tummaan yms.

  • ylös 30
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kokonaisuus on se joka ratkaisee, siksi ravitsemusterapeutti neuvoo noin. Yleinen ohje on, että 80-prosenttisesti terveellinen ruokavalio on riittävän hyvä. Ei kokonaan kieltäytymistä mistään yksittäisestä ruoka-aineesta tai ruoka-aineryhmästä suositella yleisissä ravitsemussuosituksissakaan, ellei siihen ole erityistä syytä kuten tämän jutun henkilöllä on. Muille riittää vähemmän ehdoton ruokavaliokin.

Vaalean leivän vaihtaminen tummaan ja kasvisten lisääminen on merkityksellisempää kuin herkkujen pois jättäminen, niin painon kuin terveydenkin kannalta. Kun ruokavalio on muuten kunnossa, mukaan mahtuu herkkujakin.

  • ylös 22
  • alas 15
Vierailija

Plus se, että muutokset on helpompi toteuttaa pieninä askelina ellei ole esim. sairauden tuomaa pakotetta "kannustimena". Alkuun ruokavaliota tasapainoisemmaksi ja sitten pikkuhiljaa voi turhat arjen herkut korvata paremmilla valinnoilla niin, että päästään siihen 80% riittävän hyvään :)

Hei, kiitos kommenteista! Pienin askelin kuulostaa hyvältä, sillä siten ei tarvitsisi ihan kertalaakista vaihtaa ruokavaliota. Toisaalta, monelle toimii selvä muutos kerralla, koska silloin se tulee varmasti toteutettua ja hyödyt huomaa paremmin.

Hei Vierailija, saimme nyt Hannalta siemenleivän reseptin. Tässä se sinulle ja kaikille muille!

Helppo leipä uuninpellillä:
•    3 kananmunaa
•    1 dl maitoa
•    4 dl mantelijauhoja
•    1 dl siemen- tai mantelirouhetta
•    2 tl psylliumjauhetta
•    0,5 tl suolaa
•    1 tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja neste sekaisin ja lisää seokseen kuivat aineet. Kippaa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa n. 10-15 min, kunnes pinta on vaaleanruskea. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi.

NinaNiiiiiiiiiii

No typerää väittää näitä "Vaihda vaalea tummaan " yms uskomuksia. Itse kun sairastuin homeista en ole voinut ruisleipää syödä ollenkaan KOSKA sisältää homeita paljon.
Leivän/jauhot olen joutunut tästä syystä jättämään pois kokonaan kun vatsavaivat ovat hirveät. Sellainen joka ei ole sairastunut sisäilmasta ei ymmärrä kuinka vaikea oikean ruokavalion löytyminen on.. Samoin maassa kasvavat eli pottu , porkkana, punajuuri yms.. elämä on.

Hei nimimerkki NinaNiiiiiiiiiii, varmasti on tosi vaikea löytää oikeaa ruokavaliota monenlaisissa tilanteissa. Ja kurjaa yrityksen ja erehdyksen kautta sitä etsiä. Homeita on todellakin niin monessa paikassa, että niiden väistäminen käy varmasti työstä. Voimia!

Vierailija

Sokeri ei ole mikään ruoka-aine vaan kemikaali,myrkky. Kyllä siitä pitäisi suositella kiletäytymään ihan kokonaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat