Vierailija

Lähetän tuttavalle Facebookissa viestiä kyselläkseni kuulumisia. Viimeksi olemme viestitelleet puoli vuotta sitten ja hyvässä hengessä. Viestistä on kulunut nyt kuukausi, tuttava ei edes lue viestiä, vaikka on päivittäin aktiivinen Facebookissa. Olenko loukannut häntä jotenkin? Haluaako hän katkaista välit? Eikö hän ole huomannut viestiä? Onko hänellä kaikki hyvin?

Lähetän työnantajalle sähköpostia minua askarruttavasta asiasta. Viikko on kulunut, ei vastausta.

Sovin Facebookin kirpputorimyyjän kanssa pakastimen noudosta tiettynä päivänä. Asia on lyöty lukkoon. Kun kysyn kellonaikaa ja osoitetta mistä pakastimen voisimme noutaa, vastausta ei tule koskaan. Emme saaneet pakastinta.

Esimerkkejä on loputtomiin.

Ajatukset valtaavat väkisinkin mieleni: olenko tosiaan niin huono ihminen, ettei viesteihin haluta vastata? Vai ovatko viestini kadonneet bittiavaruuteen?

Ei. Tämä on nykyaikaa. Puhuin ystävieni kanssa ilmiöstä, ja he tunnistavat sen hyvin. Nykyään on hyväksyttävää jättää vastaamatta. On hyväksyttävää olla huomioimatta viestin lähettäjää ollenkaan. Jopa työnantaja voi valikoida hänen mielestään tärkeät viestit, ja jättää muut huomiotta.

Viesteihin vastaamattomuudella voi myös ”kohteliaasti” hivuttaa toisen pois elämästään. Vastaamattomuus on nykyajan ei.

Mihin on hävinnyt arvostus toista ihmistä kohtaan? Eikö jokaista pitäisi kunnioittaa edes sen verran, että vastaa hänen viesteihinsä?

  • ylös 3
  • alas 4

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat