Ruotsissa kasvanut Kai Latvalehto: ”Lapsena suomalaisuus tuntui nololta”

Ruotsissa kasvanut Kai Latvalehto: ”Lapsena suomalaisuus tuntui nololta”

Kai Latvalehdon koti on nyt Haukiputaalla. Perheeseen kuuluu myös lapinporokoira Vimpa.

Kai Latvalehto tunsi olevansa aina vähän vääränlainen, suomalaislapsena Ruotsissa ja teini-ikäisenä paluumuuttajana Suomessa. Aikuisena miehenä hän halusi selvittää, miten menneisyyden haamuista voi vapautua.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Suomessa asuva toinen ruotsins...

Tunnistan itseni hyvin Kain tarinasta; olin 6-vuotias muuttaessamme Ruotsiin 70-luvulla ja 13 v. palatessamme takaisin Itä-Suomeen. Muutto oli shokki. Vieläkin lähes viisikymppisenä tunnen kummallista juurettomuutta. Ehkä pitäisi hankkia se kerrostalokaksio Ruotsista jonain päivänä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Halvspecialia sai 80-luvun alussa myös Oulusta, Höyhtyän grilliltä. Annoksen nimi oli hod dog muusilla. Oli hinnastossa mainittu.

Stiina

Hieno, liikuttava dokkari! Toivottavasti isä-Taunollekkin kuuluu hyvää! Kuin myös Kaille vaimoineen ja suloisine Oiva poikineen!

Engång till

Yksi parhaimmista ohjelmista mitä olen nähnyt on ,kun Kari Latvalehtoa haastateltiin Arto Nybergin ohjelmassa yo. mainitun dokumentin pohjalta. Harmi vain,ettei Latvalehtoa päästetty sanomaan sitä mitä hän halusi sanoa,vaan joka kerta haastattelija puski päälle lopettaen kesken kaiken haastateltavan lauseet.Olemme Latvalehdon kanssa lähes samanikäisiä tai taidan olla miestä vuoden vanhempi..Mutta ,kun miestä katseli ja kuunteli tunsin samalla täysin samoja ajatuksia,tuntoja sekä piirteitä itsestäni.Elokuva oli hyvin syvälle menevä myös omissa lapsuuden muistoissani.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat