Nyt herkutellaan ilman gluteenia!

klo 15:01 | 6.10.2016
Miten gluteenittomat korvapuustit saa kohoamaan? Kuinka tehdä vehnätöntä leipää, joka vie kielen mennessään? Vastaukset saat Kodin Kuvalehden Gluteenittomat herkut -uutuudesta.Lue koko juttu
Joissakin Gluteenittomat herkut-lehden resepteissä on merkintä pähkinätön, vaikka resepti sisältää mantelijauhetta. Ainakin minun tuntemani pähkinäallergikot saavat myös mantelista oireita.
Hei nimimerkki Allergikon äiti, kiitos viestistäsi! Olet oikeassa, mantelia sisältävässä reseptissä ei pitäisi olla pähkinätön-merkintää. Sellainen kuitenkin on tullut feta-punajuuripiirakan ja maidottomien korvapuustien reseptiin. Pahoittelemme virhettä.
Maidottomat korvapuustit -reseptissä käytetään mantelijauhoa. Resepistä on jäänyt uupumaan mittayksikkö, on vain maininta n. 1 1/2 mantelijauhoa. Veikkaan, että kyseessä on 1 1/2 dl, päätellen mantelijauhon pussin koosta. Mutta, koska en ole juuri gluteenitonta leivontaa harrastanut, en ole varma. Voitteko ystävällisesti vahvistaa luuloni.
Itseasiassa manteli ei ole pähkinä, ja monet pähkinäallergiset pystyvät syömään mantelia.
Manteli on mantelipuun hedelmän siemen. Allergiatesteissä (ainakin niissä, joissa itse olen käynyt) erotetaan pähkinä ja manteli. Esimerkiksi itse olen erittäin allerginen pähkinöille, kannan mukana epipeniä anafylaksiariskin vuoksi, mutta manteleita pystyn syömään huoletta.
Minäkin haluaisin tähän vastauksen.
Hei nimimerkit Gluteenittoman leivonnan noviisi ja Olisi kiva kokeilla, korvapuusteista tosiaan puuttuu mittayksikkö dl mantelijauhon kohdalta, pahoittelemme virhettä, joka Facebookin puolella jo korjattiinkin. Soppa365:stä löytyy päivitetty ohje:
http://www.soppa365.fi/resepti/88685/gluteenittomat-korvapuustit/