Nämä lastenkirjat kaikkien vanhempien olisi hyvä lukea lapsilleen

Nämä lastenkirjat kaikkien vanhempien olisi hyvä lukea lapsilleen

Lastenkirjallisuuden tutkija Päivi Heikkilä-Halttunen laati listan tärkeistä ja aikaa kestäneistä lastenkirjoista. Parhaiten ne toimivat, kun aikuinen lukee ne lapselle ääneen.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (37)

Lukutoukkaope

Eskariryhmissäni suurimman vaikutuksen on vuodesta toiseen tehnyt Aili Somersalon kirja Mestaritontun seikkailut. Saattaa liittyä päiväkotimme metsäiseen nimistöön ja sijaintiin, mutta varmasti myös kirjan salaperäiseen tunnelmaan ja kauniiseen kieleen.

Onneli ja Anneli toimii myös aina, samoin Kolme iloista rosvoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Komppaan Mestaritontun seikkailuja että Ronja Ryövärintytärtä. 3-5-vuotiaiden lukulistaan lisäisin ehdottomasti Sanna Pelliccionin Onni-poika -kirjat. 

Äiti

Jaa, että yli 12-vuotiaille lapsilleko ei enää lueta? Kyllä sitä vanhenmatkin mielellään kuuntelevat. Samalla syntyy luontevaa läheisyyttä vanhemman kanssa.

Vierailija

Missä Sinikka ja Tiina Nopolan aivan ihana kotimainen tuotanto? Kannattaa ehdottomasti tutustua sekä Heinähatun ja Vilttitossun että Risto Räppääjän seikkailuihin. Risto Räppääjät sopivat hyvin kohtalaisen nuorille myös itse luettaviksi kirjoiksi. :)

Ope, joka valitsi väärän kirjan

Älkää lukeko Matildaa noin nuorille. Aika raaka ja hurja, ennemmin laittaisin 10-vuotiaille. Hyvä kirja kyllä!

Lukuinto

Perheessämme on kolme lukutaitoista, eloisaa lasta, iältään 11-13. Luemme iltaisin yhdessä edelleen, kukin vuorollaan toisille. Kirjat ovat niin mahtavia. Kauhulla jo odotan sitä hetkeä, kun yhteiset iltaluvut loppuvat. Hienoja hetkiä, upeita seikkailuja kirjojen maailmassa. Parhaillaan seikkailemme Viisikkojen kanssa, Aavejunan arvoituksessa.

Vierailija

Lasten Raamattu on myös hyvä. Niitä on eri ikäisille. Lapset rakastavat sitä. ja koko kulttuurimme perustuu sille. Enemmän kuin Kalevalaan.
Aikoinaan meillä tykättiin ja itsekin tykkäsin lukea Kamilla ja Varas - kirjaa.
Isommille lapsille C S Lewis Velho ja Leijona. Siinä on jännitystä.

Vierailija

Olipa paljon, mitä ei meillä aikanaan luettu, vaikka joka päivä luettiin. Missä esim. Parvelan kirjat, joita riittää kaiken ikäisille?

Vierailija

3-5-vuotiaita kiehtoo Anneli Kannon 5 villiä Virtasta kirjat.Myös Latte-siilit 5-6-vuotiaille suosikkeja sekä Risto Räppääjät.Koululaisille Ella kirjat

päiväkodinope55v.

Hyviä lukulistoja kaikki! Eskariopena vuosien kokemuksella suosittelen Piilomaan pikkuaasia ja Mestaritonttua - niitä ei voita mikään! Myös Risto Räppääjät uppoavat eskari-ikäisiin huumorinsa vuoksi. Yksi hulvattomimmista oli eräässä ryhmässä myös Marjatta Kurenniemen Putti Puuhkajasaarella-kirja. 

vanhapiikatäti

Kyllä Lasten oman kirjakerhon kirjoissakin on hyviä kirjoja! Mihin jäivät luettelosta iki-ihanat Pupu Tupunat, vai onko ne jo menneet pois "muodista"?

äiti;mitä tos lukee??

no huh huh.Meidän perheessä aloitettiin suomen lasten eläinsaduilla.Sitten tuli karhuherra baddington ja niksu-kirjat.Sitten oli vuorossa Merri Vik,ja sitte maija orkomaat,enni mustoset,ja Ny näyttää olevan Katajamäki sarjaa (neito on 17-v)Romantiikalla mennään,liekö joku nuorimies kiikarissa?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat