Lukijan kirje: Pääsin eroon ahdistavasta yhteisöstä

Ensin minut otettiin rakkaudella vastaan, mutta kun oli sisällä yhteisössä, alettiin ladella vaatimuksia.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Pääsin eroon ahdistavasta yhteisöstä

Kommentit (4)

Vierailija

Katja, meitä ja yhteisöjä on monenlaisia. Onneksi kaikki eivät ole yhtä tiukkoja, kuten itsekin sanoit.

On hyvä, että pidit oman linjasi. Raamattu on siinä aivan hyvä ohjenuora. Kahvinkin suhteen (hymy).

Seuraknnat antavat meille monelle tukea ja rohkaisua. Ja auttavat vaikeiden asioiden ja aikojen yli elämässä. Mutta jostain syystä joissain seurakunnissa lakihenkisyys ja kontrolli jyräävät alkuperäisen armon sanoman.

Ilmeisesti homma oli yhtä inhimillistä jo alkuseurakunnassa. Siksi myös Raamattu kehottaa olemaan valppaana ja tutkimaan kaiken, mitä seurakunta ja kristityt opettavat. - Ja pitämään vain sen, mikä on elämää rakentavaa.

Ex onnelliset

Hei Katja,

traumoista pääset parhaiten eroon puhumalla. Olisiko sinulla ketään läheistä, jonka kanssa voisit jutella asiasta? En tiedä mistä yhteisöstä ole päässyt erilleen, mutta tiedän, että on olemassa mm. ex-helluntalaiset ryhmä, jossa helluntai uskonnosta eronneet keskustelevat kokemuksistaan. Uskoisin, että netin kautta voisit löytää kohtalotovereita, jotka voivat jakaa tunteesi.

Iloitsen puolestasi, että olet päässyt eroon noin ahtaasta yhteisöstä ja olet löytänyt ihmisiä, jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet. Usko on hieno asia, kun muistetaan, että Raamattu on vain yksi kirja maailmassa, jota tulkitaan monella tavalla.

Oikein ihanaa syksyn jatkoa sinulle Katja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ihmettelijä

No huh huh Katja, miten ihmeessä sä olet onnistunut sekaantumaan tuollaiseen idioottijoukkoon, joka kieltää kahvin juomisen? Eiköhän pimeä keskiaika kaikkine pelotteluineen ole mennyttä. 

Koeta nyt hyvä ihminen valita seurasi paremmin äläkä kerjää hyväksyntää kaikilta, jotka sitä vähänkään sinulle osoittavat.

Vierailija

Historia osoittaa, että me ihmiset pystymme kääntämään minkä tahansa hyvänkin asian ja aatteen palvelemaan omia vääriä päämääriä, esimerkiksi omaa vallanhimoa.

Vallanhimo, ahneus ja kateus ovat syövän kaltaisia. Niihin lankeavat kaikki ennen pitkää, jos tulee tilaisuuss. Uskonnollisissa yhteisöissä valta yli toisen ihmisen on vienyt turmioon monta alun alkaen hyvää tarkoittavaa liikettä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat