Lainatakaus muutti Mikan elämän: ”Köyhyydessä pahinta on putoamisen kauhu ”

Mika pääsi juuri muuttamaan suurempaan yksiöön. Se alkaa ehkä tuntua kodilta.

Mika Kinnusen, 49, elämän muutti yksi nuorena tehty valinta. Sen seurauksena hän alkoi juoda ja masentui.Lue koko juttu

Lainatakaus muutti Mikan elämän: ”Köyhyydessä pahinta on putoamisen kauhu ”

Kommentit (10)

Vierailija

Miten niin 200 e kuussa? Suojaosuus ulosotossa on 22.90/päivä ellei ole alaikäisiä huollettavia.

 • ylös 8
 • alas 17
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Eikös perintäkin ole jo päättyny, jos parikymppisenä alkoi?

Varmasti, mutta josko tässä olisi kuitenkin kyse siitä, mihin takaus ja johtunut köyhyys miehen vei? Ei alkoholismin kuopasta taida päästä ulos sillä siunaamalla sekuntilla, kun velkavankeus päättyy. Jos luit jutun loppuun, niin ehkä huomasit myös, ettei henkilön toiveet ja kuvielmat elämästä toteutuneet. Jo se voi olla tarpeeksi suuri juttu pysymään alkoholissa kiinni - ja köyhänä edelleen. Joskus sitä mielikuvitusta ja empatiakykyä - mikäli niitä on ihmiselle suotu - myös käyttää.

 • ylös 34
 • alas 10
Takaamaton

Tsemppiä nuori mies! Älä luovu unelmistasi, vaan sano ne ainakin itsellesi ääneen joka päivä. Olet älykäs. Älä anna katkeruuden tulla elämäntavaksesi. Sinulla ja vain sinulla on oman onnellisen elämäsi avaimet. Mieheni takasi seurusteluaikanamme serkkunsa lainan. Takaajia oli 6, mutta hän joutui maksamaan kaiken, kun muilla ei ollut. Annoin hänelle kaikki ennen seurusteluamme säästämäni ASP-rahat ja päätin, että rahat voi mennä, mutta meidän ja lastemme elämää ei vie nuoruuden virheet. Minä hoidin kotia ja lapsia, mies teki hulluna töitä. Ankeata on välillä ollut, mutta nyt velat on maksettu, lapset lähteneet maailmalle ja meiltä ei puutu mitään. Usko onneesi, niin olet sen myös saavuttava.

 • ylös 59
 • alas 9
lukija

Jos palkasta jää 200 käyttörahaa. Niin silloin toimeentulotukea pitäisi saada. Riippuu siitä onko palkkatuloa..

 • ylös 10
 • alas 3
Vierailija

Minua kuvottaa mihin asenneilmapiiri on Suomessa mennyt. Ei ole ensimmäinen ja ainoa paikka, eikä sellaiseksi jää, tämän jutun kommenttiosio, missä nypitään huonompiosaista ja elämässä kolhittua: kuka on saanut ja mitäkin ja miten paljon ja onko se enemmän mitä minä olen saanut. Arkielämäkin on ainakin minulle opettanut, että huonompiosainen ei saa arvostelua osakseen pelkästään elämässään pärjänneiltä, vaan myös muilta huonompiosaisilta. Kadehditaan ja revitään vaikka murut käsistä kun taas ne jotka näistä tulonjaosta päättävät, saavat nostetta palkkojaan ja osinkojaan rauhassa.

Kuka vaan voi pudota. Koska vaan. Tiedän sen myös omasta kokemuksesta. Mikään ei ole tässä maailmassa varmaa. Varakaskin puoliso voi kuolla, itse voi sairastua vakavasti. Sattumalla on myös usein näppinsä pelissä pelottavalla tavalla, ja kun elämä lähtee luisumaan käsistä, alamäki voi olla vauhdikas.

Ulosottomiehen kanssa kun joutuu tekemisiin, menetykset eivät ole ainoastaan rahallisia. Se merkitsee usein samalla häiriömerkintää luottotiedoissa josta taas voi seurata se, että voi olla mahdotonta saada esim. kotivakuutusta, mistä seuraa taas se, että vuokra-asuntoa on merkittävästi paljon vaikeampi löytää.

Jutussa esiintyneelle miehelle sanoisin, että hänen kokemuksillaan on vielä käyttöä elämässä, ja että loppujen lopuksi koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uudestaan. Voimia!

 • ylös 45
 • alas 5
Totuus tekee vapaaksi

Joka vierasta takaa sen käy pahoin

Mieltä vailla on mies, joka kättä lyöpi, joka menee toista takaamaan.

Älä ole niitä, jotka kättä lyövät, jotka menevät takuuseen veloista. Jollei sinulla ole, millä maksaa, mitäs muuta kuin viedään vuode altasi!

Älkää ikinä taatko kenenkään l...

Jutun opetus. ÄLKÄÄ IKINÄ TAATKO KENENKÄÄN LAINAA. Jos lainan anoja ei sitä saa omilla rahkeillaan, ei hän sitä ansaitse. Hirveää, että nuoren ihmisen elämä menee kuralle toisen lainan vuoksi.

 • ylös 16
 • alas 0
Vierailija

Totuus tekee vapaaksi kirjoitti:
Joka vierasta takaa sen käy pahoin

Mieltä vailla on mies, joka kättä lyöpi, joka menee toista takaamaan.

Älä ole niitä, jotka kättä lyövät, jotka menevät takuuseen veloista. Jollei sinulla ole, millä maksaa, mitäs muuta kuin viedään vuode altasi!

Ja tuollaista tekstiä löytyy siis Raamatusta, sananlaskuista kpl 22.
Kannattaa perehtyä enemmänkin vaikka nykyinen koulutuspolitiikka pyrkiikin steriilin desinfioituun irtiottoon Jumalan Sanasta tehden tilaa 'huoneen siistimiselle' jotta riivaajilla olisi helpompi ja mukavampi tulla sisälle.

"Te eksytte, koska ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa." (Jeesus Kristus)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat