Tiina Arlin

Tietotekniikka uhka vai mahdollisuus

Viranomaiset eivät vuodesta 2018 alkaen lähetä kansalaisille paperipostia, vaan kaikilla on oltava sähköinen postilaatikko. Marja Jylhä (HS 15.11.) huomioi oivallisesti fyysiset rajoitteet, jotka voivat estää internetin käytön.

Iso ongelma monille kuitenkin on myös se, että ei ole varaa ostaa tietokonetta ja maksaa laajakaistamaksuja. Monet suomalaiset ikään katsomatta arpovat jo nyt ostaako ruoka vai lääkkeet, käydäkö lääkärissä vai maksaako puhelinlasku. Ja entä kun tietokoneen kanssa tulee ongelmia? Mistä rahat tietotekniseen apuun? Kaikki eivät todellakaan ole eläneet tietotekniikan parissa koko elämäänsä eikä jokaisella ole omaa henkilökohtaista nettigurua apuna.

Turha sanoa, että mene kirjaston koneelle siellä neuvotaan. Kaikki eivät pääse kulkemaan kirjastoon ja esim. hajusteista kärsivät eivät voi kirjastossa juurikaan oleskella. Ja kuinka moni haluaa hoitaa henkilökohtaisia asioita muiden toljottaessa selän takana ja kellon tikittäessä varatun ajan loppumisen merkiksi.
Eläkeläisköyhyys on todellisuutta ”hyvinvointi” Suomessa eikä tulevaisuus valoisammalta näytä nykypäätösten valossa.
Salliiko Suomen laki asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan viranomaisasioinnin suhteen varallisuuden perusteella?!

  • ylös 4
  • alas 9

Kommentit (2)

allu

Tietotekniikka on molempia tällä hetkellä, mutta suunta lähtee pian haromaan uhkan puolelle. Käytännössä uhkana on ihmiset, mehän tätä palloakin tuhoamme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat