Lukijan kirje: Kummilapsen lahjoista tuli ongelma

Exä oli veljenlapsen kummi, mutta käytännössä minä hoidin kummisuhteen. Erottuamme en ole enää ostanut lapselle lahjoja, eikä sitä ole tehny exäkään.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Kummilapsen lahjoista tuli ongelma

Kommentit (9)

Elina

Jos olet ollut lapsen elämässä mukana jo aikaisemmin, niin onhan se outoa, että katkaiset välit nyt täydellisesti. Lahjat ovat toissijainen asia, yhteydenpito ja kiinnostus lapseen ovat tärkeämpiä, joten ymmärrän kyllä, miksi lapsen äiti on sinulle suuttunut.

  • ylös 26
  • alas 11
Vierailija

Jos on luontevaa pitää yhteyttä, niin sitten pidetään yhteyttä, ilman velvoitteita. Jos on kiva tavata ja kiva viedä lapsia leikkimään yhdessä, niin eihän se siitä riipu kuka on kenenkin "oikea" sukulainen. Jos taas on niin, että suhde on velvollisuus, niin ei sitä välttämättä tarvitse ylläpitää. Olemattomalla kummiussuhteella syyllistäminen on typerää, tuollaisella lapsen äiti varmasti pitää huolen siitä ettei yhteydenpito jatku. 

Yhteydet katkeilevat monista syistä, eivätkä kaikki syyt ole yleviä tai "aikuisia". Silti velvollisuutta pitää yhteyttä yhtään keneenkään ei ole. Ikävä fakta on myös se että yhteydet lapseen usein katkeavat, jos lapsen vanhempien kanssa ei synny toimivaa yhteyttä. 

  • ylös 16
  • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miksi sinun pitäisi hoitaa exäsi asioita? Jos veljenvaimoa kiukuttaa, reklamoikoon exällesi. 

  • ylös 29
  • alas 10
Vierailija

No tuota...kirjeestä ei käy ilmi, minkä ikäinen lapsi on. Mutta jos oletetaan, että vaikka 6-vuotias, niin mahtaa lapsi ihmetellä, jos ihminen, joka on ollut elämässä vuosia ja sitten häipyy. Olettaen, että olitte muutenkin tekemisissä kuin "pakollisen" joulu- ja synttärilahjan verran. Kyllä minäkin näkisin, että vaikka sinua ei kummiksi ole mihinkään merkattu, sellainen olet henkisesti. Jos et halua olla missään tekemisissä exän sukulaisten kanssa, sitten tilanne on tietysti haastavampi. Ketään ei voi pakottaa ja jos ei luontevaa kanssakäymistä muuten ole, voihan se ottaa hermoon. Säälin lasta - mun lapsellani on nimittäin yksi kummi, jota ei kiinnosta tippaakaan. Sen verran pitäisi olla rotia sanoa, kun kysytään, että kiitos, mutta en pidä itseäni sopivans tehtävään. Lapsi miettii, miksei kummisetä muista ja tule käymään, vaikka asuu samassa kaupungissa.

Vierailija

Itselle kävi niin, että erosin silloisesta miehestäni ja yhteisen kummilapsen vanhemmat olivat exn sukulaisia. He soittivat ja sanoivat etten saa olla missään yhteydessä kummilapseen. Olen kuitenkin lähettänyt lahjoja viimeisen 10 vuoden aikana, muuten en ole lähestynyt perhettä. Nyt perhe on lopulta lähestynyt minua ja todennut varovasti, että en ollut ainut syyllinen eroon.

Et ole lapsen kummi, eli et ole velvollinen hoitamaan kumminvelvollisuuksia. Mutta jos lapsi on rakas, voit kai pitää yhteyttä muuten?

  • ylös 10
  • alas 1
Neljän kummi

Tympii koko kummi-instituutio nykymaailmassa. Miksi jonkun pitäisi olla lahja-automaatti lapselle? Minusta tämän tradition voisi jo unohtaa, useimmilla nykyajan lapsilla on muutenkin liikaa tavaraa.

kaikki ystävät on tärkeitä

Eli lapsi ja veljen perhe ei kiinnosta sinua nyt yhtään kun olet eronnut? Eikä sinua haittaa vaikka myös oma lapsesi menetti serkun? Ota huomioon että tama perhe on halunnut pitää yhteyttä sinuun ja olla sinun puolellasi , ei ex-miehesi. Mistään lahjajutuista tässä ei liene kysymys vaan ystävyydestä. Kas kun et laita laskua siltä aikaa kun olet kummin virkaa hoitanut. Jos laitat niin kosta miehellesi älä tälle lapsesi serkun perheelle. Mutta ehkä uusi elämä riittää sinulle etkä enää tarvitse näitä ystäviä, mieti kuitenkin asiaa lasten kannalta myös

Me here

Exäsi veljen perhe on toivonut että edelleen pitäisitte yhteyttä vaikka ero tulikin. En mitenkään ymmärrä miten sinun piti niin totaalisesti muuttaa elämäsi uuden miehen löydettyä, että et voi lastesi serkkujen perheen kanssa olla yhteydessä.  Miltähän sinun lapsistasi sitten isona tuntuu kun sinä katkaisit suhteen heidän serkkuihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat