Lukijan kirje: Onni on omalla vastuulla

Omien toiveiden kertominen on tärkeää, mutta on myös hyväksyttävä, ettei puoliso välttämättä halua muuttua minun toivomaani suuntaan.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Onni on omalla vastuulla

Kommentit (3)

Vierailija

Olen samaa mieltä nimimerkin "Maru" kanssa. Ei ihmistä - edes puolisoa - voi eikä pidäkään yrittää muokata liikaa omien toiveiden ja tarpeiden suuntaan.

Parisuhteessa luonto kyllä hoitaa riittävän muutoksen. Jokainen pari, oli kyse sitten nuoresta parista tai vanhemmasta, haluaa luonnostaan miellyttää toista ja sen myötä muutosta tapahtuu.

Joskus käy niin, että omat toiveet eroavat kovasti puolison haluista. Se on surullista, mutta toisen liiallinen muovaus tai muutosyritys kostautuu. Se on omaan jalkaan ampumista parisuhteessa.

Toinen ihminen, ei edes puoliso, ei ole vastuussa minun hyvinvoinnistani. Se on minun vastuullani. Enkä siis voi odottaa ja olettaa, että puolisoni täyttäisi kaikki tarpeeni. Ja kaikille muille tarpeilleni, paitsi seksuaalisille, voin etsiä tyydytyksen parisuhteen ulkopuolelta. Jos teen sen myös seksuaalisille tarpeilleni, parisuhde on entinen.

Toteudu täysillä

Kyllä miehiltä pitää voida vaatiakin asioita, eikä vain tyytyä reagoimaan itsekseen. Tingithän sinäkin omista toiveistasi hänen takiaan, miksei hänen tarvitse ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat