Lukijan kirje: Tekeekö tytär virheen parisuhteessaan?

Tyttären eroon ei ole mitään isompaa syytä, heistä ei vain tunnu enää siltä kuin alussa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Tekeekö tytär virheen parisuhteessaan?

Kommentit (9)

Tytär90

Kyllä, kuvaamasi laiset odotukset tulevat juuri elokuvista ja muista vastaavista kanavista. Toisaalta jokainen parisuhde on erilainen, ja se mikä toimii sinulle ja sinun suhteessaan, ei välttämättä toimi tyttärellesi.

Mielestäni on kuitenkin täysin ok ottaa tyttären kanssa asia puheeksi, mutta keskustellen ja kuunnellen, ei missään nimessä omia neuvoja tyrkyttäen. Kannattaa suhtautua keskusteluun siten, että saat siitä itse kullanarvoista ymmärrystä jälkikasvusi ajatuksista ja tuntemuksista eikä niinkään siten että "nytpä minä käännän tyttären pään". Lapsista en tässä kohtaa mainitsisi itse mitään; oletko edes varma että tyttäresi haluaa lapsia?

Loppujen lopuksi, kaikki tekevät omat virheensä, ja olipa ero lopulta virhe tai ei, on koko prosessista tyttärellesi syntyvät kokemukset ja opit hyvästä, ja hänen täytyy ne itse hankkia.

Tsemppiä ja antoisia keskusteluhetkiä jos sille polulle päätät lähteä! :)

  • ylös 17
  • alas 7
Siperian opettama

Olen samaa mieltä "Tytär90" kanssa. Et mielestäni menetä mitään, jos otat asiallisesti asian puheeksi tytäresi kanssa. Ratkaisuja tehdessä on hyvä saada toinen näkökulma. Vaikkei sitä heti hyväksyisikään ja siitä ensin suuttuisikin, saataaa kuitenkin myöhemmin olla kiitollinen.

Kumppanin vaihto on tätä päivää. Kun kaikki ladataan tunteiden varaan, ei kai muuta voi odottaakaan. Tunne on tulta ja tulesta sanotaan, että se on hyvä renki, mutta huono isäntä. Tilastojen mukaan melkein puolet uusista pareista poltaa näppinsä tunteiden tulessa.

Tyttäresi sanoo, ettei eroon ole mitään varsinaista syytä. Joku syy on aina eikä niitä kerrota aina edes itselle. Kyse on varmasti jonkin sortin myrskystä. Siksi kannattaa mielestäni avata rakentavaa keskustelua, jos suinkin sellaiseen tyttäresi kanssa pystyt. Hän voi olla sinulle kiitollinen myöhemmin.

  • ylös 18
  • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ota toki asia hienovaraisesti. Tiedostathan kuitenkin, että sinulle ei välttämättä ole kerrottu - eika kerrota - kaikkia asiaan liittyviä puolia.

Ei aina syytä

Ei aina tarvita varsinaista syytä. Itse aikoinaan noin 25v erosin avopuolisostani koska "kaikki ei vaan ollut kohdallaan". Hyvä mies, mutta suhteesta vain puuttui jotain jota oli aika vaikea määritellä. Kavereillanikin on ollut vastaavia eroja, ja "se jokin" on löytynyt myöhemmin. Kuten itsellenikin.

Vierailija

Kova luotto tyttäreen, jos 10 vuotta ei riitä uuden suhteen löytämiseen ja äidiksi tulemiseen. Vai oliko tässä joku kolmenkympin rajapyykki, jota tuleva mummo ei haluaisi ylitettävän?

Vierailija

Ymmärrän kyllä, että asia voi näyttää sinusta käsittämättömältä. Muista silti, että eroon voivat vaikuttaa asiat joista sinä et tiedä, eikä sinun pidäkään tietää kaikkea. Parisuhde on tyttären parisuhde, ja tytär ja hänen puolisonsa, päättävät suhteen jatkosta. Sinuna olisin aika varovainen kyselyissäni ja kommenteissani. 

Eläköön elämä!

Jokaisella on oikeus tehdä omat virheensä! Niistä yleensä oppii aina jotain, harvemmin tulee tehtyä samaa virhettä kovin montaa kertaa. Se mikä itsestänikin on aikaisemmin tuntunut virheeltä onkin osoittautunut aivan oikeaksi tavaksi toimia. Elämä on.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat