Lukijan kirje: Kaikilla ei ole varaa tietokoneeseen

Jos viranomaisten paperiposti lopetetaan ja kaikilta vaaditaan sähköinen postilaatikko, se asettaa vähävaraiset kansalaiset eriarvoiseen asemaan.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Kaikilla ei ole varaa tietokoneeseen

Kommentit (3)

Vara ei venettä kaada

Tiina olet oikeassa siinä, ettei paperista asiointia pitäisi lopettaa. Kynä ja paperi plus kirjekuori on tehokas ja takuuvarma käyttöliittymä. Se on ylivertainen ja aina toimiva silloinkin, kun digirakenteet pettävät. Nehän pettävät aina joskus.

Varaa tietotekniikkaan on kyllä kaikilla. Vuonna 2018 uskoisin melkein kaikilla olevan jo älypuhelimen tai vastaavan härpäkkeen. Ja kuten itsekin totesit, kirjastossa pääsee aina hätätilassa nettiin. Kahden vuoden päästä tilanne on aivan toinen kuin nyt ja jo nyt moni mummokin surffaa netissä.

Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei yhteydenpitoa viranomaisten ja kansalaisten välillä saa jättää pelkän digin varaan. Myös perinteinen paperi pitää säilyttää. Varmuuden vuoksi.

Vierailija

Kaikilla ei ole varaa mihinkään Miten voit tietää. Miten vanhus pystyy esim äitini tai hänen auttajansa joka ei osaa mitään tietotekniikkaa. Tämä ei mene näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sinttu

Tämä uudistushan tietääkseni toimii niin,  että sähköinen postilaatikko pitää aktivoida. Jos sitä ei tee, paperit tulevat entiseen tapaan kuoressa. Mikä ihme tässä on ongelma? En ymmärrä, miten se, että minä käytän nettiä, voi häiritä nettiä käyttämättömän ihmisen elämää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat