Lukijan kirje: Anoppi tunkee seuraan

Anoppi valittaa miehelleni, kun huomaa, ettei minua hänen seuransa kiinnosta.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Anoppi tunkee seuraan

Kommentit (12)

Lado munat moneen koriin

Miksi anoppisi on sinulle niin vastenmielinen? Eikö kannattaisi vaikka välisinkin rakentaa suhdetta? Voihan olla, että tulevaisuudessa tarvitset vielä hänen apuaan, kun omat vanhempasi ovat niin kaukana.

Olet ilmeisesti nuori ja vielä voimissasi. Kunhan vanhenet ja lapsia tulee lisää, voit vielä kaivata karkottamaasi anoppia. Ei hän varmaankaan pahuuttaan teille tuppaudu.

Mutta oma valintasi, mutta muista että elämä on pitkä ja tilanteet voivat muuttua.

 • ylös 29
 • alas 16
Kohta anoppi

Käytä anoppiasi lapsenvahtina! Tuskin hänkään varsinaisesti sinun seuraasi kaipaa, mutta tahtoo kuitenkin luoda suhteen lastenlapsiinsa.

 • ylös 26
 • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kasva aikuiseksi

Miksi anoppi ei puhu sinulle vaan miehesi kautta. Hän taitaa jännittää sinua niin toimiessaan , on varmaan aistinut, mitä hänestä ajattelet - ja silti haluaa pitää  yhteyttä! Hatunnosto anopillesi, tukkapöllyä sinulle, joka vaikutat itsekkäältä. Kirjoitat vain siitä, mitä sinä haluat, "minäminäminä". Keneltä sitten pyydät apua, kun joku sairastuu ja tarvitset hoitajaa? 

Toinen täällä kommentoija voi osua oikeaan ehdottaessaan, ettet sinä ole se anoppia kiinnostava henkilö vaan lapsesi.

Teet väärin lastasi kohtaan, jos et anna hänen luoda välejä anoppiisi. Lapsella on oikeus isovanhempiin. 

Ottaessasi miehen itsellesi tulit ottaneeksi hänen sukunsakin. Teet väärin miestäkin kohtaan kun teet tästä numeron ja vahingoitat myös suhdettanne. 

 • ylös 12
 • alas 14
Kaisa

Anoppisi kuulostaa yksinäiseltä. Ymmärrän täysin että kaipaatte välillä omaa rauhaa. Pystyisitkö sanomaan anopille nätisti että viettäisit mielelläsi kahden keskistä aikaa lapsen kanssa? Ellei tämä onnistu, sinun täytyy vain pahoitella että teillä on jo muita suunnitelmia ja ehdottaa samalla tapaamista esim kahden päivän päähän. Veljeni vaimolla oli samanlainen tilanne esikoisen kanssa, mutta muiden lasten lasten syntymä rauhoitti tilanteen. Toivottavasti puolisollasi on sisaruksia, joille voisi myös tulla jälkikasvua. Tsemppiä!

Vierailija

Kirjoitat, ettei sinulla ole mitään yhteistä anoppisi kanssa. Mutta teillä on paljonkin: kumpikin rakastaa miestäsi ja lastasi - valtavasti. Ja etenkin se lapsenlapsi, kukaan ei jaa ikinä ihastustasi lapseen ja tämän uusin taitoihin niin kuin tämän isoäiti.

En minäkään omaa anoppiani suuremmin siedä. Ihan ihme tyyppi ja hädin tuskin synkkaa, mutta ihana mummi se silti on. Ja sitä leimaa en itselleni suostu ottamaan, että olisin jotenkin estänyt hänen suhdetta lapsenlapsiin. On huomattavasti hedelmällisempää antaa vähän periksi ja viettää aikaa anopin kanssa. Alkuun se voi olla pakkopullaa, mutta sitä voi myös vähitellen ohjailla siihen suuntaan, että se on itselle mieleisempää. Anoppikin voi yllättää positiivisesti! 

 • ylös 12
 • alas 6
DiipaDaapa

Kyllähän aikuinen ihminen saa itse valita seuransa, oli kyse sitten anopista tai naapurista. Ärsyttävää tollanen tunkeminen, pitäisi anopinkin ymmärtää, ettet mennyt naimisiin hänen kanssaan. Jos ei ymmärrä, niin ihan on oma häpeänsä. 
Mutta jos anoppi kaipaakin lapsen seuraa, niin kai siitä voi sopia..ilman että käyttää tilannetta hyväkseen. 
Meillä on vain yksi elämä, eikä kenenkään tarvitse viettää sitä seurassa jossa ei viihdy!
 

 • ylös 16
 • alas 5
AMK

En ymmärrä kirjoittajan valitusta ollenkaan. Anoppi, joka on kiinnostunut lapsenlapsestaan on aarre. Vaihtaisin mielelläni osia kanssasi. Minulla on anoppi, joka ei ole kiinnostunut olemaan missään tekemisissä meidän saatikka lapsiemme (lastenlapsiensa) kanssa. Kerran tai kaksi vuodessa tulee pakotettuna lasten syntymäpäiville. Ole iloinen ja anna anopille mahdollisuus luoda hyvä ja läheinen suhde lapseen. Tuskinpa hän sinusta henkilökohtaisesti kiinnostunut on. Kasva aikuiseksi.

 • ylös 11
 • alas 9
hellu

Voi voi kun itsekin olin aikoinaan vaivautunut tai epäluonteva anopin ollessa kylässä. Nyt yli 30 vuotta myöhemmin surettaa miten epäkypsä olin ja anoppi oli tosi hieno ja fiksu ja viisas ihminen. Omakohtaisesti voin todeta olleeni tosi typerä ja melkein narsistinen rikkinäinen ihminen. Tämä on minun juttu ja en tiedä mikä tilanne on tämän "tunkevan"anopin kohdalla. Mutta anopit ja apet ovat tärkeitä ja lapsille ihana asia .

 • ylös 11
 • alas 6
Änä

Eikö kuitenkin ole tärkeää, että lastelasten ja mummon yhdessäolohetkiä järjestetään, miten ajattelet tästä. Lapsilla on oikeus tähän tärkeään suhteeseen ja sinun tulisi kannustaa sitä.

keski-ikäinen miniä

Anoppeja on joka lähtöön. Jos anoppi tunkeutuu liian lähelle ja liian usein, hänet voi häätää ja pitää kauempana. Kenenkään ei tarvitsekestää kotiin tunkeutujia. Jokainen itse päättää, keitä kotiinsa kutsuu ja päästää. Ei anoppi voi tulla noin vain kutsumatta, ei tietenkään.

 • ylös 10
 • alas 3
Lastenlapsien kanssa yhteistä ...

Osa anopeista haluaa läheistä suhdetta miniäänsä. Se on mahdotonta, jos ei ole mitään yhteistä. Voisitko ottaa selville erilaisia harrastuspaikkoja (muutama minuutti netissä) yms. Hän voi olla yksinäinen. Miniäni ei ole hengenheimolaiseni, joten otan lapsenlapset ilolla luokseni aina kun he lähtevät kokouksiin, tai keskenkeskistä iltaa viettämään. Vien myös yhtä lasta kerrallaan lastenelokuviin, teatteriin ja lasten tapahtumiin. Samalla luon hyvän suhteen lapsenlapsiini ja annan heille omalta osaltani rakkautta ja turvaa. Suhtaudun miniääni ystävällisesti, kannustavasti ja asiallisesti.

Miniät ja anopit

Jos anoppi on miniän mielestä vastenmielinen, niin ehkä hän myös on sitä. Kaikki miniät eivät pidä anopistaan, vävyä apestaan jne. Et ole valinnut puolisosi sukulaisia. Anopin yllätyskyläilyjä ja tupatarkastuksia ei tarvitse sietää. Anoppi ei voi mennä poikansa ja miniänsä kotiin kutsumatta! Ehkä anopin käytös ja luutuneet tavat raivostuttavat miniää. Ehkä anoppi määrittää miniän ihmisarvon tämän kodin siisteyden perusteella tai tonkii kaappeja ja komeroita. Ehkä anoppi omii lapsenlapsiaan, sekaantuu lastenhoitoon ja lastenkasvatukseen ja määräilee ja kumoaa vanhempien rajat ja säännöt. "Kyllä mummo antaa, jos äitisi tai isäsi ei anna sitä ja tätä" jne. Ehkä miniä ei haluakaan anoppia lastenhoitajaksi vaan pyytää apua omalta äidiltään. Jos miniä kärsii anopin käytöksestä, pojan on laitettava äidilleen rajat.

 • ylös 10
 • alas 3

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat